Senzácia v generálke slalomu: Grécky outsider na stupňoch

Absolútna senzácia! Tá sa zrodila v slalomovej generálke na svetový šampionát v zjazdovom lyžovaní, ktorý štartuje v pondelok vo francúzskom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Absolútna senzácia! Tá sa zrodila v slalomovej generálke na svetový šampionát v zjazdovom lyžovaní, ktorý štartuje v pondelok vo francúzskom stredisku Chamonix.

Je ňou premiérové umiestnenie pretekára z Grécka na stupňoch víťazov vo Svetovom pohári! AJ Ginnis (28) obsadil 2. miesto.

Švajčiar Ramon Zenhäusern musí byť urazený. Vyhral už piaty slalom SP, prvý po viac ako dvoch rokoch bojov so zraneniami a ich následkami, a svet hovorí o „nejakom“ Grékovi... AJ Ginnis, celým menom Alexandros Ioannis Ginnis, bol totiž pred sobotnými pretekmi totálnym outsiderom. Doteraz bolo jeho naj umiestnením 11. miesto zo slalomu vo Flachau v roku 2021...

Jeho výkon si zaslúži pozornosť i obdiv. Na štart sa postavil s číslom 45, po prvom kole, v ktorom bol na 23. mieste, sa z neho potom najrýchlejšou jazdou druhého kola prepracoval ako prvý Grék v histórii SP až na stupne víťazov.

DÁ TO: Petru Vlhovú prinútili problémy zmeniť výrazne program štartov na MS.
Na šampionáte vo Francúzsku 6 zástupcov Slovenska: Pre naše farby bude zaujímavý druhý týždeň MS Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});