Cupru Leon a Formentor čaká facelift. Pod kapotou ukážu nový hybrid

Tento rok má španielska Cupra nabitý novinkami. Odštartuje ich modernizáciou Formentora a Leonu. Očakávať máme najmä nové plug-in hybridy.

26.04.2024 12:00
Cupra Formentor  - avízo faceliftu 2024 Foto:
Modernizovaný Leon a Formentor dostanú nové, výrazne štruktúrované zadné svetlá. Najviac zmien má ale prebehnúť v prednej časti, kde budú novinky reprezentovať nový dizajnový jazyk, predstavený na elektrickom SUV Tavascan.
debata

Španielska Cupra oznámila termín premiéry modernizovaných modelov Formentor a Leon. Stane sa tak 29. apríla. Upútavka má podobu fotografií zadných svetiel, ktoré naznačujú zmenu grafiky. Zmien však bude oveľa viac, pretože najmä v prípade Leonu sa bude chcieť mladá značka ešte viac vzdialiť od materského Seatu a jeho Leonu. Týkať sa to má nielen 5-dverového hatchbacku, ale aj kombi ST.

Cupra Terramar - predprodukčné prototypy 2024 Čítajte viac Cupra Terramar sa už preháňa v maskáčoch. Je rozlúčkou so ‘spaľovákmi‘

Oba modely dostanú výrazne prepracovanú prednú masku. Dizajnové úpravy budú reprezentovať nový štylistický jazyk, prezentovaný na elektrickej Cupre Tavascan. Leon aj Cupra však ostanú pri spaľovacích motoroch. Zmeny pod kapotou sú zatiaľ tajomstvom, ale Cupra prezradila, že Leon aj Formentor využijú nové plug-in hybridné pohony.

cupra1 Čítajte viac Videotest: Cupra Formentor 1,4 eHybrid a naftový dvojliter. Ktorý je lepší?

S istotou sa dá predpokladať, že na mysli má sústavu, ktorej základom bude 4-valec 1,5 TSI skombinovaný s elektromotorom v 6-stupňovej dvojspojkovej prevodovke DSG. Identickou technikou totiž nedávno koncern Volkswagen vybavil vynovenú Octaviu, nový Kodiaq a Superb, ako aj VW Passat a VW Tiguan. Formentor by si mal zachovať vrcholovú verziu VZ5 s 5-valcom 2,5 TSI. Zlepšiť sa majú jazdné vlastnosti aj infotainment.

Cupra Ateca 2,0 TSI 190 4Drive (2024) Čítajte viac Test - Cupra Ateca. SUV, ktoré naozaj stojí za pozornosť, no nikto mu ju nevenuje

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Cupra #Cupra Formentor #Cupra Leon
Články podľa značiek