Denník N

Graf dňa: Akcie Nvidie po prepade znovu ožili. Výrobca čipov má stále šancu vyťažiť z AI najviac

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Akcie firmy Nvidia prežili hektické dva týždne, ich stredajší prepad posilnil obavy, či nie je rozruch okolo umelej inteligencie umelo nafúknutý.
  • Experti hovoria, že americký výrobca čipov má veľkú šancu z rozvoja AI extrémne profitovať.

Prudký stredajší prepad akcií výrobcu čipov Nvidia vyvolal rozruch, či nadšenie z umelej inteligencie (AI) nestojí na vode. Analytici však hovoria, že takéto výkyvy nie sú na trhu výnimočné a firma ako výrobca kľúčového hardwéru pre systémy AI bude z jej rozvoja pravdepodobne profitovať bez ohľadu na to, aký softvér bude najziskovejší.

Graf dňa ukazuje, aký rozkolísaný bol v posledných dňoch trh s akciami americkej firmy. Od minulého štvrtka až do utorka pod vplyvom dobrých finančných výsledkov a entuziazmu z AI vrástli celkovo o 30 percent, hneď na ďalší deň však stratili 5,7 percenta. Vo štvrtok veľkú časť strát

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Graf dňa

Redaktori Denníka E v Grafe dňa vysvetľujú kontext najzaujímavejších dát dňa. Ako newsletter ho posielame každý pracovný deň podvečer.

Investovanie a úvery

Umelá inteligencia

Ekonomika

Teraz najčítanejšie