Denník N

Z Vajanského je jedna z najpopulárnejších cyklotrás v Bratislave, už o pár mesiacov môže prísť kontrola

Redukcia áut a vytvorenie komfortných cyklotrás sa na bratislavskom nábreží stretli s veľkým počiatočným odporom. Foto – N
Redukcia áut a vytvorenie komfortných cyklotrás sa na bratislavskom nábreží stretli s veľkým počiatočným odporom. Foto – N

Známa cyklotrasa na bratislavskom nábreží s príchodom jari ožila, parlamentom prechádza novela, ktorá to môže zmeniť.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vajanského nábrežie je momentálne treťou najobľúbenejšou trasou pre cyklistov v Bratislave. Vyplýva to z údajov cyklosčítačov hlavného mesta.

Magistrát hovorí, že sa mu v mesiacoch po zavedení zmien na Vajanského podarilo dať dopravnú situáciu do poriadku. Prejazd autom cez Vajanského nábrežie vám v súčasnosti zaberie v priemere o 15 sekúnd dlhšie ako pred úpravou.

Kritici však stále mohli poukázať na skutočnosť, že na Vajanského bolo v uplynulých mesiacoch vídať len málo cyklistov a nový priestor sa nevyužíva. To sa s príchodom jari začína meniť. Je však otázne, či to bude stačiť.

Už 1. júla totiž môže platiť zákon, ktorý ministerstvu dopravy umožní pod hrozbou pokuty prikázať samosprávam, aby na svojich cestách vykonali zmeny. Ministerstvo pre Denník N už dávnejšie potvrdilo, že v prípade schválenia novely chce vykonať kontrolu aj na Vajanského nábreží.

V marci prešlo nábrežím 21-tisíc bicyklov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Doprava v Bratislave

Ficova vláda

Matúš Vallo

Slovensko

Teraz najčítanejšie