Denník N

Štátni cestári sa sťahujú, podľa Hlasu draho a do firmy prepojenej na šéfa Sme rodina

Boris Kollár a Peter Pellegrini. Foto - Tasr
Boris Kollár a Peter Pellegrini. Foto – Tasr

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Slovenská správa ciest má nový podnájom, kritizuje ho opozičný Hlas – nepozdáva sa mu cena.
  • Vidí za tým prepojenie majiteľa nehnuteľnosti na Borisa Kollára, ktorého hnutie Sme rodina rezort dopravy v predošlej vláde ovládalo. 

Slovenská správa ciest (SSC) má okrem množstva ciest v havarijnom stave nový problém. Postaral sa oň Hlas Petra Pellegriniho, ktorý tvrdí, že sa štátna firma zodpovedná za cesty prvej triedy za podozrivých okolností sťahuje do nových priestorov.

Hlasu sa nepozdáva cena nájmu, ktorá je podľa strany dvojnásobkom trhovej, ani majiteľ nového sídla SSC.

Cestári síce podpísali nájomný kontrakt s firmou Real & Property ADVISOR, ale majiteľom prenajímanej budovy je podľa katastra nehnuteľností firma Arker, v ktorej v minulosti pôsobil šéf Sme rodina Boris Kollár.

Firmu vlastní Patrik Ondrovič, ktorý je podľa Samuela Migaľa z Hlasu, ktorý na zmluvu upozornil, životným partnerom bývalej partnerky Borisa Kollára Stanislavy Horňákovej. Tá bola v minulosti aj konateľkou firmy. Okrem toho pôsobila v Arkeri pred rokom 2017 okrem Kollára aj členka predsedníctva strany Eva Drgoňová.

Kollár sa voči obvineniam Hlasu ohradil, odmieta, že by mal vzťah s majiteľom firmy Arker.

„Odišiel som odtiaľ a nič s tým nemám,“ cituje Kollára Televízia Markíza. Priznal však, že majiteľ Ondrovič je partner jednej z jeho bývalých partneriek.

Prekáža im azbest, ÚPN o ňom nevie

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Boris Kollár

Doprava

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie