Tesla zvoláva Cybertruck pre akceleračný pedál. Môže sa zaseknúť

Predaj „apokalyptického“ pikapu Cybertruck sa ešte ani poriadne nerozbehol a Tesla musí zvolať 3 878 vozidiel, ktoré sa už dostali k zákazníkom. Dôvod je primitívny, ale vážny.

24.04.2024 12:00
Tesla - problémový pedál Foto:
Tesla Cybertruck sa musí krátko po štarte predaja vrátiť do servisov. Oprava spočíva v prichytení krytu akceleračného pedála k samotnému pedálu.
debata (3)

Americká agentúra pre bezpečnosť cestnej dopravy NHTSA uviedla, že elektrický pikap Tesla Cybertruck má problém s uchytením krytu akceleračného pedála. Podľa NHTSA môže uvoľnený kryt znížiť účinok akcelerácie aj účinok bŕzd, čo by mohlo viesť k havárii. Tesla sa pre NHTSA vyjadrila, že nemá žiadne informácie o zraneniach, ktoré by súviseli s týmto problémom.

Tesla Cybersteer - úprava od Unplugged Performance Čítajte viac Tesla Cybertruck: Aj takto môže vyzerať. Vašu peňaženku to však zabolí

Je ale známe, že práve vinou akceleračných pedálov sa oneskorili dodávky Cybertruckov. Dodávateľom tohto problémového komponentu má byť podľa spoločnosť KSR International. Očakáva sa, že majitelia dotknutých vozidiel budú oslovení v júni 2024. Táto informácia je len ďalším dielom do skladačky správ, ktoré obviňujú Teslu z nedostatočnej kontroly kvality. Hoci správa NHTSA hovorí o riziku zníženia výkonu, na internete sa šíria informácie, že problém je oveľa vážnejší.

Tesla Cybertruck - 2023 Čítajte viac Tesla Cybertruck: ‘Postapokalyptický‘ pikap dorazil. Trvalo to štyri roky

Uvoľnený kryt akceleračného pedálu môže totiž viesť k jeho zaseknutiu o podlahu v stlačenej polohe, čo znie pri brutálnom elektrickom pikape priam hrozivo. Oprava má spočívať v pridaní nitu, ktorý spojí kryt pedála priamo s pedálom. K chybe malo prísť kurióznym spôsobom. Aby sa totiž počas výroby kryt lepšie nasadil, používali vraj zamestnanci pri montáži mydlo. To ale zároveň spôsobilo, že kryt sa môže rovnako ľahko uvoľniť.

Tesla Cybertruck - 2023
Tesla Cybertruck - 2023
+19Tesla Cybertruck - 2023

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #zvolávacia akcia #Tesla Cybertruck
Články podľa značiek