Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Na tomto mieste sa zastavil čas. Showroom sa zastavil z minúty na minútu

Aj vám sa zdajú opustené budovy zaujímavé? Miestni obyvatelia majú svoju vlastnú hypotézu vysvetľujúcu opustenie salónu a servisu a ako sa vraví v každej legende je zrnko pravdy.

YouTube kanál „Forgotten Buildings“ zverejnil zaujímavé video. Rozhodli sa navštíviť opustené obchodné zastúpenie automobilov niekde v Nemecku. Tvorcovia ale radšej skryli presnú polohu, aby nenabádali k návštevám potenciálnych vykrádačov. Už na prvý pohľad je však jasné, že nezaháľali.

Vnútri budovy, ako aj v jej bezprostrednom okolí, nájdete množstvo modelov Kia – ako starších, ako Clarus či Magentis, tak aj relatívne nových, ako Sorento či Ceed. Ukazuje sa, že pôvodne sa tu pravdepodobne predávali modely Lada a až potom prešli na vozidlá juhokórejskej značky. Ľahko však nájdeme aj tovar od iných výrobcov – medzi tie, ktoré nás okamžite upútajú, patria: Volkswagen Passat alebo Nissan Almera. To všetko vďaka tomu, že neoddeliteľnou súčasťou showroomu bol aj servis, ktorý nebol limitovaný z hľadiska akceptovaných značiek. Kancelárie a archívy sú stále plné rôznych častí, dokumentov a brožúr. To posilňuje teóriu, že  budovu opustili narýchlo.

V dielni nájdete Kia Rio ponechanú na zdviháku. Všetky autá v autosalóne a v okolí boli medzičasom poškodené vandalmi a na stenách sú graffiti.

 

Okolo salónu sa dokonca rozvinula mestská legenda. Podľa nej mala byť celá prevádzka rodinným podnikom, no bratia, ktorí firmu viedli, sa v určitom momente výrazne nezhodli . V prvých rokoch 21. storočia bol salón zatvorený a dielňa fungovala ešte asi desať rokov. Okrem novších generácií áut tu nájdete aj kalendár z roku 2019.

Čaro opustených miest a starých áut

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov