Na hlavný obsah

Nehoda autobusu v Nemecku si vyžiadala päť obetí. Na mieste zasahovala asi stovka záchranárov i vrtuľníky

Autobus smeroval do Mníchova.

Nehoda autobusu v Nemecku si vyžiadala päť obetí. Na mieste zasahovala asi stovka záchranárov i vrtuľníky
Autobus leží prevrátený na boku na mieste nehody na diaľnici A9 pri nemeckom meste Schkeuditz. Foto: TASR/AP

Päť mŕtvych a asi 20 zranených si vyžiadala stredajšia (27. 3.) nehoda autobusu na diaľnici v Nemecku neďaleko Lipska. Oznámila to polícia.

Spoločnosť FlixBus, ktorej autobus patrí, oznámila, že vo vozidle bolo 53 cestujúcich a dvaja vodiči. Autobus, ktorý podľa spresnených informácií išiel z Berlína do švajčiarskeho Zürichu, zišiel do priekopy, kde sa prevrátil na bok.

Nehoda sa stala na diaľnici A9, ktorá spája Berlín s Mníchovom. Autobus havaroval neďaleko kríženia A9 s diaľnicou A14 z Magdeburgu do Drážďan. Príčina nehody známa zatiaľ nie je, podľa médií zišiel autobus z diaľnice náhle.

„Presné okolnosti nehody nie sú zatiaľ známe. Momentálne tiež nie sme schopní poskytnúť presnú bilanciu zranených a mŕtvych. Spolupracujeme samozrejme s miestnymi úradmi a záchranármi,“ povedal vo vyhlásení dopravca FlixBus.

Obaja vodiči nehodu prežili

Denník Bild o obetiach napísal, že ich identita nie je ešte známa. Uviedol tiež, že obaja vodiči nehodu prežili.

Na mieste podľa médií zasahovala asi stovka záchranárov. Pre zranených leteli vrtuľníky. Lipský denník Leipziger Volkszeitung napísal, že nemocnice v regióne vyhlásili pohotovosť a pripravovali sa na príjem desiatok zranených.

Diaľnica A9 musela byť po nehode podľa saskej polície v oboch smeroch uzavretá. Polícia následne na sociálnej sieti X vyzvala vodičov, ktorí zostali v kolónach, aby dodržiavali záchranársku uličku pre prejazd sanitiek, policajtov a hasičov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet