Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Fotomontáž alebo realita? Trnavskí policajti objavili na ceste poriadny skvost
Zdielať na

Fotomontáž alebo realita? Trnavskí policajti objavili na ceste poriadny skvost

TRNAVA / Trnavskí šoféri neverili vlastným očiam. Po obchvate sa v stredu premávalo auto, ktoré na streche viezlo ďalšie auto. O takýto netradičný prevoz sa postarala partia chlapov, ktorá smerovala do zberných surovín. Poltonového tátoša vyložili na auto vlastnoručne. Miestni považujú rodinu za legendárnu, ktorá prevezie všetko od výmyslu sveta.

O prípade informovali trnavskí policajti na svojom profile na sociálnej sieti. Vodiča zastavili údajne preto, že na vrchnom aute nesvietili zadné svetlá. 

Partia piatich chlapov prevážala na streche starého Fordu torzo poltonového Peugeotu. Auto ledva išlo a brzdilo premávku. Šoféri preto na nich zavolali policajtov. Chlapi smerovali do zberných surovín. "Joj, policajti sa smiali, prisahám bohu sa smiali. Ešte to nevideli," poznamenal vodič auta Peter Dunko. 


"Policajti PMJ predložia spis na správne konanie. Vodič sa dopustil ďalšieho závažného priestupku v doprave. Vodič má v karte vodiča takýchto priestupkov niekoľko. V správnom konaní mu preto okrem pokuty hrozí aj odobratie vodičského preukazu a zákaz činnosti," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

"Pokutu dostanem. Ešte mi nedali pokutu, ale že mi dajú pokutu volakú, že 20 eur. A z čoho ju zaplatíte? Tak predám nejaké železo, tak to zaplatím," vysvetlil Dunko. Poltonové auto partia dala na strechu svojpomocne vlastnými rukami. Celý vrak ešte zabezpečili gurtňami. Takto netypicky vraj už previezli desiatky áut a nie len tie. Od miestnych vezmú všetko čo im zavadzia a vedia to speňažiť. "My máme celý tím. To musí byť," povedal Dunko. 

Hlava rodiny tvrdí, že radšej si budú zarábať peniaze takto, ako by mali kradnúť a doma sedieť na zadku.  Do zberných surovín už majú nachystané ďalšie vraky. Za jeden dostanú približne 40 eur. "Z čoho budeme žiť? Aj keď je to priestupok? Radšej budem toto robiť ako kradnúť," dodal. 


"Polícia v Trnavskom kraji sa za posledné roky s takýmto raritným prevozom na cestách nestretla," uviedla Linkešová. 

Ak vás zaujíma, ako k celému incidentu došlo, pozrite si celý rozhovor:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy