Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
11. ročník festivalu Atmosféra sa blíži, heslom je „Buď láska“ (VIDEO)
atmosféra festival
Zdroj: TS/Pavel Kudiváni
SK/CZNewsEventyHIP-HOPSlovenskoVideo

11. ročník festivalu Atmosféra sa blíži, heslom je „Buď láska“ (VIDEO)

Atmosféra sa tento rok sústredí na domácu scénu

Ak stále váhaš, čo robiť prvý augustový víkend, je tu jedna správna odpoveď, stačí vyraziť na stredné Slovensko na 11. ročník festivalu Atmosféra. Obľúbený multižánrový festival, na ktorom si to svoje nájde naozaj každý, opäť privíta viac ako 3000 návštevníkov.

Tento rok je heslom festivalu spojenie Buď láska. „Chceme, aby na Atmosfére boli návštevníci tou najlepšou verziou seba, aby boli otvorení voči sebe samým a aby si aj tento rok z lúky odniesli do všedných dní nezabudnuteľné zážitky,” hovorí hlavná organizátorka Atmosféry, Gretka Pavlovová.

Aj tento rok je hudobný line-up primárne zložený zo slovenských a českých interpretov. Pavlovová hovorí, že hudobnú dramaturgiu festivalu už štandardne postavili na dvoch prístupoch: „Na jednej strane sú tu stálice, ktoré na Atmosféru prichádzajú pravidelne a už si ju bez nich ani nevieme predstaviť. Na strane druhej sa snažíme o prezentáciu a vytváranie (nielen) hudobných spojení, ktoré nie sú až tak bežné a návštevníci si ich v mnohých prípadoch môžu vychutnať len u nás.”

Tento rok je cieľ viac sa baviť a užívať si život

O netradičné hudobné zážitky, ktoré návštevníci bežne nezažijú, sa postará, napríklad, Andrej Šeban. Ten na festivaloch štandardne nevystupuje, no na Atmosfére zahrá skladby aj z pripravovaného albumu.

Ľudia sa rovnako môžu tešiť aj na spoločný koncert Martina Geišberga s hercom a hudobníkom Richardom Autnerom, ako aj na jediné tohtoročné vystúpenie Kataríny Málikovej s 25-členným ansámblom Jihočeskej filharmónie – v slovenskej premiére uvedú projekt Postalgia: Symphonic.

Posledné roky, ktoré boli skúškou pre duševné zdravie každého človeka, sa odzrkadlili aj na túžbe viac sa baviť a užívať si život. Návštevníci sa tak tento rok môžu tešiť na rôzne tancovačky a energické hudobné vystúpenia kapiel Chiki-Liki-Tu-A či Saténové ruky.

Na festivale sa predstaví aj duo Meowlau x Val, industriálno-rapový projekt Lyrika H a producenta Rentipa KKR a príjemné dni ukončia nočné tanečné párty v podaní DJs – Malalata a FVLCRVM live. Festival uzavrie v nedeľu predpoludním kapela, ktorá je pevnou súčasťou Atmosféry – Para. Pod majestátnym dubom odohrajú špeciálny komorný koncert.

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube

Zdroj titulného obrázku: TS/Pavel Kudiváni

Komentáre

Odporúčame