Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Neuveriteľné! Takto zarábajú slovenské poisťovne na motorkároch

Prišiel nám do redakcie podnet od dobrého známeho na tému havarijne poistenie pre motocykel. To, čo „vystrojila“ slovenská poisťovňa poriadne prekvapilo aj nás.

Motorka rok stará, minimálne kilometre za sezónu. Chlapec si ju chcel dať poistiť aj havarijne. Tak oslovil iného známeho, ktorý sa vo svete finančníctva pohybuje. Havarijne vyšli zaujímavo 3 ponuky. Allianz, Generali, a Union.

Čo čert nechcel, Allianz havarijne jazdené motorky nepoisťuje. Chcú poisťovať iba nové. Známy sa rozhodol pre poistenie v Generali, vraj bolo o trošku lacnejšie ako to v Unione. Dohodli zmluvu, previedol peniaze, spravil samoobhliadku, fotodokumentáciu a po trošku sa vozil na motorke…

Do toho z ničoho nič po zhruba mesačnej lehote prišiel list, že v rámci zákonnej lehoty (2 mesiace) mu poisťovňa bez udania dôvodu vypovedá zmluvu a to do 8 dní od prebratia zásielky. Samozrejme, kamarátovi to nedalo. Vyskúšal zavolať infolinku, ale odpoveď a dôvod slečna na dráte tiež v danom momente nepoznala. Prisľúbila, že zistí a zavolá späť. Do pár dní naozaj volala späť, a v konečnom dôsledku povedala, že službu havarijného poistenia pre motocykle už neponúkajú. Do toho sa opýtal na vrátenie peňazí, kde v nahrávanom telefóne padla celá už uhradená suma na vrátenie… Myslíte, že prišla celá uhradená suma? Omyl. Prišla len alikvotná čiastka. Cca 40 eur menej. Dáva to logiku? Áno, i nie.

V podstate si zoberte, že sezóna ešte ani poriadne nezačala. Aj počasie bolo na draka, čiže za mesiac spravil možno 100 km. Áno, poistka síce vraj platila, našťastie mal bez škodový priebeh (otázne by bolo pri vzniku poistného plnenia), ale férovosť prístupu poskytovateľa podľa nás v redakcii vyzerá trošku inak. Ak sa raz po telefóne bavili o vrátení celej sumy, tak sa mala vrátiť celá suma.

Nové testy na vodičák – Je to naozaj z kaluže do blata? Čo na to polícia a autoškoly?

Myslíte si, že je takého správanie poisťovacieho subjektu férové a správne, keď v podstate za mesiac si strhla sumu tak povediac za nič?

PS: Nie je to reklama, nie je to hanenie poisťovacích subjektov, len je to popísanie konkrétnej situácie na trhu s poisteniami, ktoré pri poistení vozidiel, motoriek, elektromobilov môžu nastať a človek-spotrebiteľ jednoducho ťahá zas za kratší koniec.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov