Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sedem dlhých týždňov trvalo, kým fenomén Avatar: Cesta vody v kinách konečne našiel premožiteľa. Ako informuje Comingsoon, sci-fi epos Jamesa Camerona teraz na čele zárobkov vystriedala aktuálne vysielaná novinka Niekto klope na dvere od režiséra M. Night Shyamalana. Psychologický horor sa však na vrchole neudrží dlho.

Nadvláda sa skončila

Spanilá jazda Avatar: Cesta vody v kinách sa blíži k definitívnemu koncu. Za sedem týždňov od premiéry sa veľkovýpravné sci-fi stalo štvrtým najzárobkovejším filmom všetkých čias a s tržbami 2,174 miliardy dolárov sa Avatar 2 tučným písmom zapísal do filmovej histórie.

Neohrozená nadvláda v tržbách sa už však pri Avatarovi skončila a film na čele rebríčka zárobkov vystriedala novinka Niekto klope na dvere, ktorá počas otváracieho víkendu v amerických kinách zarobila 14 miliónov. Avatar si za rovnaký čas pripísal už iba 11 miliónov, čo znamená, že pomaly začne byť odstraňovaný aj z ponúk veľkých sietí kín.

20th century fox

Ešte pred decembrovou premiérou Avatar: Cesta vody sa očakávalo, že film v kinách nenájde premožiteľa až do premiéry Ant-Man a Wasp: Quantumania, ktorý v kinách štartuje už počas budúceho týždňa.

Prognózy analytikov sa ukázali ako správne. Avatar suverénne vládol celosvetovej návštevnosti kín, jediným konkurentom sa mu ukázala byť hororová novinka M3GAN, ktorá pri premiére Avatara na krátky čas predbehla.

Aktuálna dominancia psychologického hororu Niekto klope na dvere bude iba krátkodobá, film sa totiž už na budúci týždeň stretne s konkurenciou v podobe nového Ant-Mana, od ktorého sa očakávajú zárobky v stovkách miliónov. Viac o Ant-Manovi aj ďalších tohtoročných novinkách od Marvelu nájdeš vo veľkom prehľade.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú