Na hlavný obsah

Ivan Korčok priznal, že v kampani urobil jednu chybu. Dodal, že v politike má chuť pôsobiť

Ponuky vraj dostáva každý deň.

Ivan Korčok priznal, že v kampani urobil jednu chybu. Dodal, že v politike má chuť pôsobiť
Neúspešný kandidát na prezidenta Ivan Korčok vo vysielaní RTVS. Foto: RTVS

Neúspešný kandidát na prezidenta Ivan Korčok má chuť pôsobiť v politike. Denno-denne vraj dostáva nejaké ponuky. Vyhlásil to v relácii RTVS Interview :24.

„Som presvedčený, že veľké rozhodnutia, ktoré človek urobí, vyžadujú čas. Potrebujem čas na to, aby som sebe zodpovedal otázku, akú chcem zohrať úlohu. Môžem povedať, že so svojimi hlasmi a obrovskou podporou naložím tak, aby sa Slovensko dostalo dopredu. Mám chuť pôsobiť vo verejnom priestore, a to je vlastne politika. Bodka,“ vyhlásil.

Korčok zhodnotil aj priebeh kampane. „Som človek, ktorý sa z vecí snaží poučiť. Spätne, jednu vec, na ktorej máme aj v tíme zhodu je, že sme nezachytili mobilizačnú schopnosť víťaza volieb. Hneď po prvom kole sme vedeli, že prípadné víťazstvo nám nepadne len tak do lona. Mobilizovali sme aj my, ale neodhadli sme mobilizovateľnosť druhej strany,“ uviedol.

„Pozerám sa na to tak, že je to nevynútená chyba. Urobíte ju a mohli ste to urobiť inak, ale v druhom kole sme tiež pridali 300-tisíc hlasov. Aj druhá strana bola efektívna, ale nehovorím za akú cenu,“ dodal Korčok.

Svoj prejav, ktorým sa voličom prihovoril počas volebnej noci, keď už bolo zrejmé, že sa prezidentom nestane, videl prvýkrát vo vysielaní RTVS. Práve tento jeho prejav sa stal terčom kritiky či už víťaza volieb, koaličných politikov, ale aj niektorých odborníkov.

Korčok v ňom vyhlásil, že kampaň sa dá vyhrať aj tak, že z neho urobili kandidáta vojny. „Chcem vám povedať jasne a zreteľne, toto vám nezabudnem,“ povedal vtedy.

„Boli tam len fakty. Povedal som, akým spôsobom sa dá stať prezidentom Slovenskej republiky. Aká nadmerná emócia? Je tam veľmi málo emócie,“ stojí si za vyhlásením Korčok.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko