Putin navštívil veliteľstvo v Rostove zodpovedné za vedenie vojny na Ukrajine

TASR
TASR

Ruský prezident do miest spojených s vojnou na Ukrajine často necestuje. Rostov nad Donom však navštívil aj koncom októbra.

Ruský prezident do miest spojených s vojnou na Ukrajine často necestuje. Rostov nad Donom však navštívil aj koncom októbra.

TASR

TASR

Šéf Kremľa Vladimir Putin v noci na dnes neohlásene navštívil veliteľstvo armády v juhoruskom Rostove nad Donom, ktoré je zodpovedné za vedenie vojenských operácií na Ukrajine. Informuje o tom agentúra AFP, podľa ktorej ide o druhú Putinovu cestu do Rostova za necelý mesiac. 

Sprevádzali ho pri tom minister obrany Sergej Šojgu a veliteľ vojenských operácií na Ukrajine a náčelník generálneho štábu ruskej armády Valerij Gerasimov. V areáli rostovského veliteľstva Putinovi ukázali nové vojenské vybavenie a poinformovali ho o vývoji operácií na Ukrajine, uvádza kremeľské vyhlásenie.

Rostov nad Donom bol koncom júna hlavným dejiskom niekoľkohodinovej vzbury žoldnierov z Vagnerovej skupiny. Mesto aj nakrátko obsadili, časť miestnych obyvateľov im verejne prejavovala sympatie.

Putin pricestoval do Rostova nad Donom aj koncom októbra. Absolvoval rozhovory s predstaviteľmi armády o takzvanej špeciálnej vojenskej operácií, ako kremeľská propaganda oficiálne nazýva masívnu vojnu vedenú voči Ukrajine. Veliteľstvo Južného vojenského okruhu, ktoré riadi bojové akcie na území Ukrajiny, navštívil šéf Kremľa aj v auguste.

Putin do miest spojených s vojnou na Ukrajine často necestuje. V apríli tohto roku ale navštívil dva čiastočne okupované regióny Ukrajiny – Chersonskú a Luhanskú oblasť. Predtým v marci v noci neohlásene zavítal do okupovaného juhoukrajinského mesta Mariupol, ktoré vlani v máji po ťažkých bojoch dobyli ruské invázne sily.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia