Gröhling nevylučuje povolebnú spoluprácu s Hlasom

SaS pôjde do volieb samostatne, súčasťou jej kandidátky môžu byť osobnosti, potvrdil v relácii RTVS O 5 minút 12 podpredseda SaS Branislav Gröhling.

05.02.2023 17:10
Branislav Gröhling Foto: ,
Poslanec za SaS a exminister školstva Branislav Gröhling
debata (38)

Uviedol, že prebiehajú diskusie, no chcú si byť v strane istí, že tí ľudia majú liberálne, demokratické a prozápadne nastavenie. Po voľbách SaS určite nechce spolupracovať so Smerom, ĽSNS a Republikou.

Čo sa týka povolebnej spolupráce s Hlasom, bude pre SaS dôležité, ako sa pozerá na kauzy svojich ľudí, a ako by hlasovali napríklad pri registrovaných partnerstvách. Spoluprácu s Matovičom si Gröhling predstaviť nevie.

Ak sa k moci vráti Robert Fico (Smer), bude to podľa Gröhlinga najmä vďaka práci OĽaNO a podporovaniu Sme rodina. Skonštatoval tiež, že predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová sedí teraz niekde v kúte a čaká, aké poradové miesto dostane na kandidátke OĽaNO.

Kampaň SaS bude podľa Gröhlinga konštruktívna a strana bude predkladať cielené návrhy pre ľudí.

parlament, predčasné voľby, hlasovanie, Robert Fico, Boris Kollár, Richard Sulík Čítajte viac Slovensko čaká ostrá kampaň. Čaputová varuje Hegera, Fico sa oháňa NAKA a Matovič zasa Sulíkom
38 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Branislav Gröhling #povolebná spolupráca #SASKA