Na hlavný obsah

Harabin poprel podporu Pellegriniho v prezidentských voľbách a prepustil šéfa svojho volebného štábu

Harabin v prvom kole získal 11,73 percenta hlasov.

Harabin poprel podporu Pellegriniho v prezidentských voľbách a prepustil šéfa svojho volebného štábu
Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Foto: RTVS

Neúspešný prezidentský kandidát Štafan Harabin poprel, že by svojim sympatizantom odporučil v druhom kole prezidentských volieb hlasovať za Petra Pelelgriniho. Ako uviedol v stanovisku, celá vec bola iniciatívou šéfa jeho volebného štábu Miroslava Jureňu.

„Milí priatelia, vyhlásenie, ktoré vydal pre agentúru SITA Jureňa ohľadne druhého kola prezidentských volieb, je iba jeho vyjadrením, napriek môjmu výslovnému zákazu dávať v tejto spojitosti akékoľvek vyjadrenia. Jureňa bol zbavený s okamžitou platnosťou funkcie vedúceho volebného štábu,“ vyjadril sa pre agentúru SITA Štefan Harabin.

V stanovisku sprostredkovaného Jureňom sa písalo, že Harabin pôjde voliť v druhom kole prezidentských volieb. Svoj hlas odovzdá Petrovi Pellegrinimu. Ten sa totiž podľa neho prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole, uviedol Jureňa.

Štefan Harabin v nedeľu (24. 3.) po zverejnení oficiálnych výsledkov prvého kola volieb prezidenta neprezradil meno kandidáta, ktorého by v druhom kole prezidentských volieb podporil.

„Moji voliči sú inteligentní ľudia a vedia, čo je na prospech Slovenska. Vedia, čo je potrebné pre zachovanie existencie Slovenska, pre zachovanie suverenity, aby Slovensko nebolo vtiahnuté do vojny,“ uviedol vtedy Harabin s tým, že jeho voliči nechcú, aby Slovensko dodávalo zbrane na Ukrajinu, či cestou súkromných firiem, či cestou míňania zásob ozbrojených síl.

Pellegrini v relácii RTVS Z Prvej ruky špeciál uviedol, že pozorne vníma Harabinove vyjadrenia.

„To, čo je rozpor, mi neprináleží komentovať. Vnímal som aj jeho vyjadrenia počas volebnej noci, že jeho voliči budú vedieť, čo majú robiť v druhom kole. Hovoril o podmienkach, o národnoštátnych záujmoch, o tom, aby Slovensko nikdy nebolo na strane tých, ktorí podporujú vojnu. Myslím si, že viem aj voličom Štefana Harabina ponúknuť ten druh politiky, ktorý žiadajú,“ vyhlásil.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko