Historický postup Spišskej Novej Vsi po obrovskej dráme! Hrdinom kritizovaný Martin Réway

Hokejisti HK GROTTO Spišská Nová Ves postúpili do semifinále play off Tipos extraligy. V siedmom štvrťfinálovom zápase zdolali HC´05 ...
  • Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Hokejisti HK GROTTO Spišská Nová Ves postúpili do semifinále play off Tipos extraligy. V siedmom štvrťfinálovom zápase zdolali HC´05 Banská Bystrica na jej ľade 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

Autorom víťazného gólu bol Martin Réway. V sérii o postup do finále nastúpia Spišiaci proti HKM Zvolen, pre Banskú Bystricu sa sezóna skončila.

FOTOGALÉRIA: Siedmy zápas: BB - SNV

Prvá tretina patrila hosťom, do vedenia išli v štvrtej minúte, keď vyrazený puk poslal z medzikružia bekhendom do bránky Džugan. Domáci na začiatku druhej tretiny využili presilovku. Puk si po strele Kontosa stiahol pred bránkou nikým nekrytý Kabáč a pokoril Melicherčíka.

Spišiakom potom vyšla štanadardka, po vyhratom buly tvrdo pálil z kruhu Majdan, lenže Bystričania znovu odpovedali v presilovke tečom Urbánka. Tohto hráča potom napadol Ulander, ktorý dostal trest do konca zápasu.

V tretej tretine oba tímy šance nevyužili a tak rozhodnúť muselo v predĺžení. V ňom využili hostia presilovku, do odkrytej bránky skóroval Réway.

Udrží si Ján Pardavý miesto hlavného kouča v Slovane?
Fanúšikovia Slovana si pýtajú hlavu trénera Pardavého: Akú sériu to pozeral? Zobraziť článok

7. štvrťfinálový zápas play off TEL::

HC '05 Banská Bystrica – HK GROTTO Spišská Nová Ves 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 – 0:1)
Góly:
21. Kabáč (Kontos, Bíreš), 34. Urbánek (Bačik, Tamáši) – 4. Džugan (Malina), 31. Majdan (Bortňák), 65. Réway (Vartovník, Kerbashian). Rozhodovali: P. Stano, Štefik – Gegáň, Šoltés, vylúčení na dve min.: 3:2, vyššie tresty: 36. Ulander (Sp. N. Ves) za napadnutie hlavy alebo krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2857 divákov.
/konečný stav série: 3:4, Spišská Nová Ves postúpila do semifinále/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});