Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
17-ročné dievča do hlavy kopalo svoju kamarátku. Prípadom sa zaoberá polícia
Zdielať na

17-ročné dievča do hlavy kopalo svoju kamarátku. Prípadom sa zaoberá polícia

PRAHA / Veľký ohlas zaznamenala reportáž o brutálnom útoku len 17-ročnej tínedžerky na svoju kamarátku. Kopala ju, mlátila a stúpila jej na hlavu. Len zázrakom sa obeti nič vážne nestalo. Polícia útočníčku vyšetruje na slobode. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

​Kruté, bezcitné, prekročenie všetkých hraníc. Tak hovorí o sedemminútovom útoku, pri ktorom 17-ročná útočníčka 20-krát kopla do hlavy svoju obeť, psychológ a súdny znalec Karel Humhal. Obzvlášť moment, keď jej dievča prešlo po hlave a plnou váhou jednej nohy na ňu stúpla. Podľa psychológa obeť ohrozovala na živote. Polícia už pozná totožnosť väčšiny účastníkov. Tých, ako aj obeť už vypočula, čin zatiaľ kvalifikuje ako pokus o ublíženie na zdraví a výtržníctvo s trestnou sadzbou do troch rokov.

S tým však súdny znalec s bohatou praxou nesúhlasí. Trestná sadza by sa podľa neho mohla prekvalifikovať na pokus o vraždu. "Ja som sa s podobným prípadom stretol tiež iba na videonahrávke, kde polícia označovala podobné údery za smrteľné. Takže páchatelia tej činnosti boli potom obvinení z pokusu o vraždu. Išlo o 18-ročných chlapcov," opísal súdny znalec a psychológ Karel Humhal. Brutálnych útokov detí, ktoré si naviac nahrávajú na telefón, v Čechách stále pribúda. Agresivita narastá.

"Atmosféra v rodinách, kde panuje určité napätie, má na to vplyv. V ľuďoch sa stratila ohľaduplnosť, slušnosť. Tiež sú premietané rôzne filmy, ktoré obsahujú prejavy agresívneho správania a na tie deti sa to prenáša. Potom to uplatňujú aj vo vzájomných vzťahoch medzi sebou," uzavrel Humhal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy