Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodinná tragédia v Číne: Deväť ľudí zomrelo po zjedení rezancovej polievky

(Zdroj: Getty Images)

PEKING - Rezancová polievka z mrazničky? Prečo nie. To si pomyslela rodina z Číny. Konzumácia mrazeného jedla sa však stala osudnou pre deväť ľudí. Podľa prvotných zistení bola polievka kontaminovaná kyselinou bongkrekovou.

Šokujúca správa z čínskeho mesta Jixi: V polovici októbra tam zomrelo deväť ľudí po tom, čo zjedli rezance, ktoré boli rok držané v mrazničke. Všetky úmrtia pochádzajú z jednej rodiny.

Deväť ľudí mŕtvych, pretože jedli mrazenú rezancovú polievku

Podľa britského denníka Daily Star rodina podľa všetkého otrávila po konzumácii fermentovaného rezancového jedla zvaného Suantangzi, miestnej čínskej pochúťky. Sedem dospelých z mesta Jixi, severovýchodnej čínskej provincie Chej-lung-ťiang, zomrelo 10. októbra, ôsma smrť bola potvrdená o dva dni neskôr. Posledný pozostalý člen rodiny, ktorý jedol polievku, žena menom Li, zomrela v pondelok.

Smrť zasiahla jednu rodinu - prežili iba deti

Tri deti, ktorým sa na rodinnej oslave podávalo rodinné cestovinové jedlo, ich, našťastie, odmietli jesť, pretože im nechutila ich chuť. Gao Fei, riaditeľ bezpečnosti potravín v Centre pre kontrolu a prevenciu chorôb Chej-lung-ťiang, pre China News Service uviedol, že otrava kyselinou bongkrekovou je často smrteľná. Podľa miestnych úradov sa v jedle vytvorila táto kyselina.

Príznaky otravy

Príznaky otravy bongkrekom sa zvyčajne prejavia v priebehu niekoľkých hodín po konzumácii kontaminovaného jedla a zahŕňajú bolesť žalúdka, potenie, celkovú slabosť a možnú kómu. Smrť môže nastať do 24 hodín. „Otrava kyselinou bongkrekovou môže vážne poškodiť mnoho ľudských orgánov vrátane pečene, obličiek, srdca a mozgu,“ uviedol Gao. "V súčasnosti neexistuje žiadny špecifický protijed. Po otrave môže byť úmrtnosť medzi 40 a 100 percentami."

Kyselina bongkreková sa podieľa na prepuknutí chorôb prenášaných potravinami v Indonézii a Číne s výrobkami na báze kokosu a kukurice. Nedá sa odstrániť, ani keď je jedlo dôkladne uvarené.

Viac o téme: DetiSmrťPolievkaOtravaRezanceČínaKyselina bongkreková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu