Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Po sotva troch mesiacoch bola Sklovska opäť na operačnom stole! Ojedinelá diagnóza ju ochromuje!
Zdielať na

Po sotva troch mesiacoch bola Sklovska opäť na operačnom stole! Ojedinelá diagnóza ju ochromuje!

Archívna reportáž

S veľmi nezvyčajným problémom s rukami sa trápi už pár rokov speváčka Sisa Sklovská (58). Operovali ju už kvôli tomu štyrikrát, naposledy len prednedávnom. Prvýkrát podstúpila operáciu pred vyše dvomi rokmi, ešte počas covidu, keď nevystupovala a mala dosť času aj na následnú rehabilitáciu. Vtedy šla pod skalpel najskôr jej jedna ruka, až po čase aj druhá. Diagnóza ale postupovala, žiaľ, ďalej a po čase bola nevyhnutná aj ďalšia operácia.

​Možno aj kvôli zvláštne skrúteným prstom nazývali kedysi takto postihnuté ženy strigami. Pritom ide o veľmi bolestivú diagnózu a rozhodne by si ju nikto neželal. To však nie je prípad Sisy Sklovskej, ktorá sa snaží všetky jej problémy ponímať pozitívne. "Ja som veľký optimista. Mám za sebou nespočetne operácií, aj v dobe pandémie som ich mala niekoľko, ale všetky boli nutné k môjmu životu a ja musím povedať, že mi pandémia zachránila život. Idem naplno celý život. Ja som si dala STK tela," vyjadrila sa už pred nejakým časom.

Optimizmu ju nezbavila ani pretrvávajúca diagnóza rúk. "Mám tzv. Dupuytrenovu kontraktúru dlaní. To znamená, že sa mi sťahujú prsty k dlani. V dlani a na prstoch mi vyrastajú také veci...," zverila sa pre Super.cz po prvej operácii ruky pred vyše dvomi rokmi. Odborne sa jedná o väzivové uzly, hrčky a pásy, ktoré sťahujú prsty smerom k dlaniam, až sa po čase znefunkčnia. "Muselo sa to vyčistiť a vybrať von. Operácia bola náročná a komplikovaná," uviedla, pričom upresnila, že trvala až dve hodiny. Po čase podstúpila operáciu aj druhej ruky.

Sisa si pred časom nechala upraviť aj nos:

​Ale tým sa to neskončilo, vlani na jeseň sa kvôli akútnemu stavu opäť podrobila operácii ruky a aktuálne aj druhej. "Pozdravujem z chirurgie. Dnes šla druhá ruka," zdieľala Sisa aj snímky odtiaľ s jej sledovateľmi na sociálnych sieťach. Vzhľadom na dobrý a rýchly priebeh rehabilitácie po prvých dvoch operáciách jej mali vlani v novembri zoperovať v jeden deň obe ruky, ale zrejme sa tak nestalo. Ako prezradila, jej známy podstúpil takéto operácie už trinásťkrát. "Dúfam, že nepôjdem v jeho stopách," zverila sa speváčka s obavami a snáď sa v jej prípade nenaplnia.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sisa Sklovska (@sisasklovskaofficial)

Pre ženu

Najčítanejšie