Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Auto magazín Awards 2023 – Najlepší z najlepších

Auto magazín Awards 2023 sú už tradičné ocenenia pre najlepšie autá podľa našich čitateľov a najlepšie služby v autoopravárenstve.

Aj tento rok ste si mohli zvoliť najlepšie autá roka. Stačilo, aby ste sa zapojili do našej ankety a vybrali si z nominovaných áut v jednotlivých kategóriách. Vy ste si z nominovaných vybrali svoje najlepšie autá, my za pomoci našich partnerov – Homola – autoservisná technika, s. r. o., a Cechu predajcov a autoservisov Slovenskej republiky – zvolili najlepší autoservis a najlepšieho autoopravára uplynulého roka.

Najlepším autoopravárom sa aj tento rok stal lakovač z firmy ALD Mobil SL v Starej Ľubovni, zmluvného servisu značky Škoda. Vlaňajšieho víťaza Branislava Zágoru však vystriedal Marek Arendáč, ktorý vyhral aj prvé miesto v medzinárodnej súťaži Škoda Challenge v kategórii lakovač.

Tento rok sme sa v kategórii Najlepší autoservis rozhodli oceniť dva servisy – jeden „značkový“ a jeden „neznačkový“. Tým najlepším značkovým sa stal Prvý trenčiansky autoservis, s. r. o., na Bratislavskej 418 v Trenčíne, autorizovaný servis značiek Cupra, SEAT a Škoda. Skúsený personál, ústretoví a trpezliví prijímací technici, rodinný prístup k zákazníkom, nadštandardné služby, ale najmä profesionalita celého tímu a kvalita odvedenej práce boli to, čo rozhodlo v prospech tejto spoločnosti.

Z radov neznačkových servisov sa najlepším stala bratislavská spoločnosť Autoklinik 27, s. r. o., na Drobného 27. V jej prospech nehovorili len profesionalita a prístup k zákazníkom, ale aj snaha o kontinuálny rast – odborný aj technický. V spoločnosti neustále dopĺňajú a obnovujú technické a softvérové vybavenie, zamestnanci sa pravidelne školia na nové technológie.

Tento rok sa náš galavečer konal v priestoroch New Living Center, novom centre bývania a dizajnu, ktoré je jediné svojho druhu na Slovensku. Večerom sprevádzala šarmantná Kristína Dugovičová, moderátorka televízie TA3, a naším hudobným hosťom bola kapela Bodnár Quartet.

Mimochodom, Kristína má benzín v krvi, veľká časť jej rodiny totiž pretekala v motošporte a ona sama má blízko k autám. Samozrejmosťou bolo skvelé jedlo a ochutnávka vín od spoločnosti Velkeer.

 

Ekologické automobily a progresívna technika – Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7 prichádza s novým motorom, novým softvérom, novým termomanažmentom akumulátora a množstvom nových technológií. Za všetky spomeniem inteligentné elektromotoricky ovládané výduchy klimatizácie.

Kompaktné automobily – Opel Astra Sports Tourer

Nová Astra Sports Tourer je k dispozícii s benzínovým, dieselovým a plug-in hybridným pohonom, bohatou výbavou, sofistikovanými adaptívnymi LED svetlometmi LED. A kufrom s 597 dm3.

Športové automobily a kupé – Mercedes-AMG GT Coupé

Druhá generácia modelu GT Coupé prináša viac priestoru a viac luxusu, ale dôležitý je motor – štvorlitrový vidlicový osemvalec dopovaný dvoma turbami, ktorý cez 9-stupňový automat poháňa všetky štyri kolesá. Slabšia verzia GT55 vyvinie 469 koní, silnejšia GT63 až 577. Lepšia je tiež aerodynamika s aktívnou reguláciou vzduchu do motorového priestoru, krytom spodku auta, ktorý vytvára Venturiho efekt a výsuvným krídlom.

Limuzíny a sedany – BMW radu 5

Nová trieda 5 prináša nadčasový dizajn, bohatú výbavu, modernú techniku, skvelé jazdné vlastnosti a, samozrejme, imidž BMW. Okrem klasických pohonov je k dispozícii aj s čisto elektrickým.

Malé SUV a crossovery – Hyundai Kona

Najprv vyvinuli elektrickú verziu, potom ostatné – benzínovú a hybridnú. Aj preto je dizajn taký nekonvenčný. V porovnaní s predošlou generáciou je výrazne väčšia, je nielen dlhšia, ale aj širšia, z čoho ťaží vnútorný priestor. Samozrejmosťou sú nové technológie.

Stredne veľké SUV a crosovery – Škoda Enyaq Coupé

Vo vlaňajšom ročníku sme nominovali Škodu Enyaq Coupé RS, v roku 2023 sa začala predávať „neeresková“ verzia Enyaq Coupé. Je to zaujímavá alternatíva k modelu Enyaq SUV, veľa ľudí totiž nepotrebuje priestor a naopak, radi si zvolia model s atraktívnejším dizajnom, ale „ersko“ by bolo pre nich zbytočné.

Veľké SUV a crossovery – Kia EV9

Čisto elektrická Kia EV9 v testoch presvedčila už aj nás a na základe vášho hlasovania sa zdá, že jej dávate šancu aj vy. Celkom zaslúžene, veď spája výnimočný a inovátorský dizajn, priestranný a variabilný interiér, kvantum nových technológií a výhody elektrického pohonu.

MPV a kombi – Lexus LM

Vozidlá kategórie MPV boli na ústupe, zdalo sa už, že s nimi výrobcovia nadobro skončili. Lexus LM ukazuje, že by tejto kategórie bola veľká škoda. K dispozícii je v sedemmiestnej rodinnej verzii alebo štvormiestnej VIP verzii, kde je zadná časť kabíny s dvoma samostatnými kreslami dokonca oddelená od priestoru vodiča. Pohon? Samozrejme hybridný s pohonom všetkých štyroch kolies.

Off-roady – Ford Ranger

Nový Ford Ranger ponúka sedem verzií, ktorými vyhovie širokej škále zákazníkov – od lesníkov, montérkových pracantov cez chatárov, ľudí s aktívnym životným štýlom, „koniarov“, mestských pozérov až expedičných dobrodruhov. Tomu zodpovedá ponuka motorov, pohonu všetkých štyroch kolies, výbava…

Grand Prix Auto magazín Awards 2023 – Kia EV9

Najprestížnejšiu cenu Grand Prix získala Kia EV9, ktorej ste v samostatnom hlasovaní spomedzi všetkých nominantov bez rozdielu kategórie pridelili najviac hlasov.

Ďakujeme!

Na záver sa chceme v mene celej redakcie čo najsrdečnejšie poďakovať všetkým našim čitateľom, ktorí sa zapojili do hlasovania o prestížne ocenenia AMA 2023, a zároveň všetkým výhercom a oceneným gratulujeme. Tešíme sa na nadchádzajúci ročník ankety Auto magazín Awards 2024!

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov