Denník N

Eurokomisárka Jourová v Bratislave: Budeme si písať aj naďalej. Ani my si neželáme, aby Slovensko prišlo o miliardy

Eurokomisárka Věra Jourová a slovenský premiér Robert Fico v Bratislave. Foto – Európska komisia
Eurokomisárka Věra Jourová a slovenský premiér Robert Fico v Bratislave. Foto – Európska komisia

Ak slovenský parlament prijme zákon o neziskových organizáciách, bude v rozpore s európskym právom, povedala eurokomisárka Věra Jourová v Bratislave po rokovaní s premiérom a ministrami.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Premiér, piati ministri, takmer osem hodín pracovných stretnutí. Program eurokomisárky Věry Jourovej na Slovensku bol náročný.

Na Slovensko prišla v napätej atmosfére – v čase, keď vláda Roberta Fica po zrušení špeciálnej prokuratúry stále viac útočí na súdy, deň po odobrení zrušenia RTVS ministrami a v čase, keď parlament rokuje o zákone namierenom proti mimovládnym organizáciám.

No a predovšetkým v čase, keď Slovensku hrozí, že príde o miliardy z plánu obnovy.

Jourová: Odpoveď Slovenska nestačí

Věra Jourová mala po rokovaní tri hlavné odkazy pre Slovensko. Hovorila, že ani Komisia si nepraje zobrať Slovensku peniaze, no naša vláda

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ficova vláda

Peter Kmec

Plán obnovy EÚ

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie