Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda CB125R 2024 – 4 nové farby, nový displej a upravený motor

Model CB125R získava úplne nový farebný TFT prístrojový panel známy z CB1000R, ktorý sa ovláda úplne novými ovládacími prvkami

Už v čase svojho predstavenia model CB125R o hlavu prečnieval svojich konkurentov. Vďaka svojmu zábavnému a živému motoru s objemom 125 cm3 sa pre mnoho jazdcov stal model CB125R vstupnou bránou do rodiny majiteľov strojov Honda Neo Sports Café, ktoré sa vyznačujú bohatou výbavou a minimalistickým retro štýlom s veľmi modernými prvkami.

 

Okrem dodatočného prémiového dotyku v podobe nového 5-palcového plnofarebného TFT prístrojového panelu prevzatého z CB1000R získava model CB125R pre rok 2024 štyri nové farebné vyhotovenia, vďaka ktorým v nadchádzajúcich rokoch vždy vystúpite z davu.

 

Nový displej dáva jazdcovi na výber z troch druhov zobrazenia rýchlosti a otáčok, a ďalej poskytuje jasné informácie o spotrebe paliva, zaradenom rýchlostnom stupni či možnosť nastavenia bodu na preradenie na vyšší rýchlostný stupeň na otáčkome

re. Displej je prepojený s novými ovládacími prvkami na ľavej rukoväti, ktoré sú nielen štýlové, ale aj intuitívne.

Model CB125R bude v roku 2024 k dispozícii v štyroch nových farbách: matnej sivej Matt Cynos Gray, bielej perleťovej Pearl Cool White, modrej metalíze Reef Sea Blue Metallic a v červenej perleťovej Pearl Splendor Red s farebne zladenou zadnou kapotážou. Všetky verzie sú navyše opatrené farebne zladeným veľkým logom CB125R na krytoch chladiča a inverzným logom s krídlom Honda na nádrži. Jedinou výnimkou je vyhotovenie v matnej sivej metalíze Matt Cynos Gray Metallic, ktoré je v rámci celého radu unikátne vďaka zlatým logám CB125R a Honda Wing na krytoch chladiča a na palivovej nádrži.

V modelovom roku 2021 získala Honda CB125R 41 mm inverznú vidlicu Showa so samostatnými veľkými piestmi (Showa Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP)) prevzatú od súrodenca z radu Neo Sports Café – modelu CB650R – ktorá stroju z objemovej kategórie 125 cm3 priniesla kvalitu odpruženia porovnateľnú s „veľkými strojmi“. Ďalšou novinkou bol úplne nový motor disponujúci výkonom 11,0 kW a krútiacim momentom 11,6 Nm, ktorý je pre rok 2024 homologovaný podľa emisnej normy EURO5+.

Ciele novej emisnej normy EURO5+, ktorých plnenie bude povinné od konca roku 2024, si vyžiadali zavedenie nového palubného monitorovania katalyzátora, zníženie prahovej hodnoty na identifikáciu poruchy, a teda skoršie varovanie majiteľa, prísnejšie obmedzenie hluku a zníženie dlhodobých emisií výfukových plynov.

Honda oznamuje ceny modelov CB650R, CBR650R E-Clutch a Fireblade!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov