2023-01-03 09:30:00
Spomienka na Kena Blocka
Spomienka na Kena Blocka
Zdroj: Instagram Ken Block

Zomrel Ken Block. Osudným sa mu stal snežný skúter

Stará fráza, no pri Kenovi Blockovi azda naozaj platí: zomrel pri tom, čo mal naozaj rád - adrenalín.

Ken Blok zomrel včera 2. januára na následky zranení, ktoré utŕžil počas jazdy na snežnom skútri. Podľa miestneho šerifa v štáte Utah, kde mal Block svoju farmu a kde už dlhšie žil s celou rodinou, Ken jazdil so skupinou ďalších po zasneženej krajine, no v čase nehody bol sám. Pokúšal sa dostať cez prudký zráz, no snežný skúter sa pretočil, zavalil jazdca a ten bol na mieste mŕtvy.

Ken Block zomrel vo veku 55 rokov, zanechal za sebou manželku a tri deti. Najstaršia 16-ročná dcéra kráčala v otcových šľapajách, práve príspevok s ňou bol jeho posledný na sieti Instagram. Iba niekoľko hodín dozadu v príspevku propagoval (on, respektíve osoba zodpovedná za jeho Instagram) poslednú štvrtú časť videa, v ktorom sa dcéra Lia venovala prestavaniu svojho nového Audi Quattro z roku 1985.

Ken Block sa preslávil potom, čo predal svoj podiel v značke obuvi DC Shoes a rozbehol značku Hooligan. Okrem rôznych mediálnych, marketingových a biznisových aktivít bol predovšetkým rely jazdcom, ktorý sa zúčastňoval ako WRC, tak rôznych relykrosových podujatí a aj X Games. Najznámejší však bol vďaka sérii videí Gymkhana, v ktorých predvádzal rýchlu jazdu a drifty s upravenými autami v uliciach či pripravených trasách. Toto je jeden z jeho posledných počinov, volá sa Electrikhana.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: nbc15

Komentáre k článku


Stream naživo