Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová má novú prácu, jej úlohou je krotiť špičkové tenistky: Sú rozmaznané a nevďačné

Dlhé roky pôsobí bývalá tenistka Daniela Hantuchová ako tenisová komentátorka. No tentokrát schopnosti 41-ročnej Slovenky využili organizátori ženského turnaja v Madride inak.

26.04.2024 06:50
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová na dva týždne odložila mikrofón a bude tenistkám radiť, ako sa správať k médiám a sponzorom.
debata (3)

Hantuchová sa počas turnaja Mutua Madrid Open, ktorý sa v utorok začal v španielskej metropole, stará o špičkové tenistky a ich vzťahy s médiami, organizátormi a fanúšikmi. Pri tom si popradská rodáčka často nedáva servítku pred ústa a neváha hráčky kritizovať.

Madridské podujatie patrí po grandslamových turnajoch French Open a Wimbledone k najväčším ženským tenisovým turnajom na starom kontinente. K jeho bezproblémovému priebehu v týchto dňoch prispieva aj Hantuchová, keďže je súčasťou organizačného tímu.

Daniela Hantuchová o rodine
Video
Bývalá slovenská tenistka pootvorila svoje súkromie.

„Veľmi dobre sa poznám s Gerardom Tsobanianom, jedným z hlavných organizátorov tohto turnaja. Dostala som preto na starosť ženskú časť. Mojou úlohou je zlepšiť vzťahy medzi hráčkami, organizátorom, médiami a fanúšikmi,“ uviedla Hantuchová v rozhovore pre Forbes.

Držiteľka kompletnej grandslamovej zbierky titulov v zmiešanej štvorhre sa teší, že na novej pozícii zužitkuje skúsenosti nadobudnuté v televízii.

„Budem sa snažiť hráčkam vysvetliť, čo je pri komunikácii s médiami dobré nielen pre turnaj, ale aj pre ne,“ skonštatovala bývalá reprezentantka, ktorá to najvyššie dotiahla na piate miesto svetového rebríčka. Hantuchová chce prispieť k tomu, aby sa z Mutua Madrid Open stal najelegantnejší európsky tenisový turnaj.

Markéta Vondroušová Čítajte viac Ďalší úder od života pre wimbledonskú šampiónku. V pražskom byte zostala sama, manžel odišiel aj s kocúrom

Po zistení, kto sa má v metropole Španielska starať o správne správanie elitných tenistiek, mohli mnohé z nich zostať prekvapené. Hantuchová ich totiž vlani na jeseň podrobila ostrej kritike za to, že sa sťažujú na podmienky.

„Príde mi to trochu ako rozmaznanosť. Obzvlášť na ženskom okruhu, kde sú odmeny také, aké sú a za ktoré hráčky mimochodom vďačia chlapom. Dievčatá určite nerobia od štvrtej ráno niekde v bani. Je to ťažké, ale my sme si nikdy nedovolili kritizovať, pretože sme vedeli, že tie šeky, ktoré sme dostávali, máme vďaka tomu turnaju,“ vyhlásila vtedy Hantuchová.

Podľa nej je problém aj v tom, že mladé tenistky chcú stále viac. „A keď majú urobiť aj niečo navyše okrem hrania tenisu, argumentujú duševným zdravím. Myslím si, že dvadsať minút na pozápasovej tlačovke s médiami naozaj nie je niečo, čo by nezvládli,“ doplnila.

medvedev Čítajte viac Je hrozný, vyhoďte ho! Ten rozhodca nepotrebuje okuliare, pretože aj tak nič nevidí. Rus zúril na kurte

Uznala, že v porovnaní s jej hráčskou kariérou je v súčasnosti svet tenisu na vyššej a profesionálnejšej úrovni. No zároveň pridala, že už je to niekedy aj trochu príliš. „Hráčky majú celé tímy, podobne ako formula 1. Každá má svojho fyzioterapeuta, kondičného trénera, výživového poradcu… Na jednej strane je to úžasne profesionálne, no hráčky to potom trochu zbytočne rozmaznáva,“ uviedla pre Forbes.

Myslí si, že vzhľadom na to, aké odmeny na turnajoch dostávajú a aký špičkový servis na turnajoch majú, sú niekedy aj trochu nevďačné. „Často sa sťažujú napríklad na jedlo. Vtedy iba so smiechom konštatujem, že by mali vidieť, čo sme na turnajoch jedli my.“

Podľa Hantuchovej nepomáha obrazu hráčok ani existencia sociálnych sietí, kde sa tenistky pod vplyvom emócií niekedy až zbytočne verejne vyjadrujú k podmienkam na podujatiach.

Za dôležité považuje aj správanie tenistiek pri stretnutiach so sponzormi a pri tomto dáva za vzor bývalú ruskú svetovú jednotku. „V tomto bola mega dobrá Šarapovová. Bežne nepozdravila nikoho, no akonáhle prišli sponzori, mali z nej pocit, že je absolútne očarujúca. Naozaj sa vedela predať,“ dodala Hantuchová.

Výnimočná kariéra a život Daniely Hantuchovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Mala raketový štart do svetovej špičky v ktorej...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Daniela Hantuchová #wta tour #WTA Madrid