Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výsluch bývalého ministra hospodárstva Jahnátka na NAKA súvisel s vydieraním
Zdielať na

Výsluch bývalého ministra hospodárstva Jahnátka na NAKA súvisel s vydieraním

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra vypočúvala bývalého ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka. Jahnátek prišiel do Prezídia policajného zboru krátko pred deviatou hodinou. Jahnátek po výsluchu na NAKA upresnil, že jeho predvolanie na ranný výsluch NAKA súvisel s vydieraním. 

Pred výsluchom na otázku TV JOJ  prečo ide vypovedať, Jahnátek odpovedal, že nevie prečo ho polícia predvoláva na výsluch, iba vie, že bude vypovedať k bývalému prezidentovi polície Tiborovi Gašparovi. Gašpar je obvinený spolu s ďalšími funkcionármi polície v prípade Očistec. Jahnátek nevedel povedať nič k vyšetrovanej trestnej činnosti bývalého vedenia polície.

Jahnátek povedal, že nemá čo skrývať a ak bude vedieť odpovedať vyšetrovateľom na otázky, tak odpovie. Vypovedať prišiel bez svojho právneho zástupcu. "Kto nemá nič za ušami, tak nemá čo skrývať a nemusí sa báť a nemusí chodiť na výsluchy v sprievode právnikov," hovorí Jahnátek. Jahnátek je v súčasnosti na dôchodku mimo politického života. Ako sa vyjadril pre TV JOJ pomáha synovi v podnikaní. 

 Predvolanie súviselo s vydieraním

Jahnátek po výsluchu na NAKA upresnil, že jeho predvolanie na ranný výsluch NAKA súvisel s vydieraním. Vyšetrovateľ mu prečítal svedeckú výpoveď svedka, ktorého Jahnátek vraj nepozná s tým, že malo ísť o jeho vydieranie. Jahnátek pred vyšetrovateľom uviedol, že jeho nik nevydieral, nevie prečo to svedok tvrdí a že uvádzané mená nepoznal.

Jahnátek po odchode z výsluchu zareagoval na aktuálne vládne zoskupenie

Označil ho za skupinu amatérov bez potrebnej odbornosti, čo je podľa neho unikátom v Európe. Naopak, nechcel komentovať skutočnosť, že vyšetrovacie orgány väzobne stíhajú bývalého šéfa polície Tibora Gašpara, prezidenta finančnej správy Františeka Imreczeho, či bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorí boli nominantmi strany Smer-SD za ktorú bol dvojnásobným ministrom. Na túto skutočnosť uviedol, že to je vec orgánov činných v trestnom konaní, ktoré musia údajné skutky riadne vyšetriť a to komentovať preto nemieni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy