Denník N

Xavi zmenil názor, nikam neodchádza. Uviedol však dôvod, ktorý nedáva zmysel

Tréner Xavi Hernández a prezident FC Barcelona Joan Laporta. Foto – AP/Emilio Morenatti
Tréner Xavi Hernández a prezident FC Barcelona Joan Laporta. Foto – AP/Emilio Morenatti

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď si dnes, vo štvrtok o 13:00, sadli tréner Barcelony Xavi a prezident klubu Joan Laporta pred novinárov, futbalový svet už tušil, čo zaznie.

„Xavi zostane v Barcelone aj pre ďalšiu sezónu,“ oznámil Laporta. „Nehovorili sme so žiadnymi inými trénermi, prioritou bol Xavi. Pred koncom sezóny by sme s nikým ani nerokovali.“

Xavi pritom sám oznámil svoj odchod už v januári. Laporta, športový riaditeľ Deco a členovia vedenia, respektíve poradca Rafa Yuste a Alejandro Echeverría ho od prvého dňa presviedčali, aby zmenil názor. Aj keď zvyšok vedenia zúri a chystá sa odstúpiť.

Dôvod je jednoduchý.

V texte sa dočítate:

  • prečo Laporta nejednal so žiadnym iným kandidátom;
  • prečo hlavný Xaviho argument nedáva zmysel;
  • čo sú kľúčové dva dôvody, pre ktoré zmenil rozhodnutie.

Prečo Xaviho argument nedáva zmysel

Na dnešnej tlačovej konferencii Xavi hovoril o tom, že urobil rozhodnutie, ktoré považuje za najlepšie pre klub. V januári povedal presne tie isté slová, s tým rozdielom, že vtedy to „najlepšie pre klub“ bol jeho odchod.

Zároveň vysvetlil, že kľúčovou v jeho rozhodnutí bola podpora fanúšikov. O nej hovoril aj Laporta. Potom však povedal jednu zvláštnu vetu, ktorá pri hlbšom zamyslení sa nedáva úplne zmysel.

Povedal totiž toto:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie