Bratislavské jazzové dni dnes otvorí duo LASH&GREY

Refinery Gallery v Bratislave je od piatku do nedele (24. 10.) dejiskom 46. ročníka Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľna 2021. Headlinermi jazzákov sú špičkoví svetoví hudobníci ako Mike Stern, Bill Evans, Avishai Cohen či aktuálne hviezdy britskej scény Nubiyan Twist alebo Samm Henshaw.

22.10.2021 16:00
Mike Stern Bill Evans Foto:
Na bratislavských jazzových noch vytúpia aj Mike Stern Bill Evans.
debata
Lash & Grey - After War

Ako informovala PR manažérka Silvia Turnerová, prvý festivalový večer otvorí svojim koncertom duo LASH&GREY, Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, víťazi súťaže mladých talentov v roku 2019. Na konte majú dva albumy a hudobní kritici i fanúšikovia ich označujú ako to najlepšie, čo aktuálne na Slovensku v žánri jazzu máme. Na pódiu ich vystrieda „nádej francúzskeho aj svetového jazzu“, parížska speváčka Camille Bertault. Jazzoví fanúšikovia sa môžu tešiť aj na headlinera piatkového večera, ktorým je izraelský kontrabasista Avishai Cohen.

Mike Stern / Bill Evans Band

Druhý festivalový večer (23. 10.) ponúkne mladý jazz, či už slovenský alebo svetový. Najväčším lákadlom bude koncert britskej future jazz afro-dub kapely Nubiyan Twist. V programe figuruje aj vystúpenie mladého speváka Samma Henshawa, ktorému je blízky R&B, soul, hip-hop či pop.

„Jeho skladby rotuje aj britské hitové rádio BBC One, má milióny prehratí na YouTube či Spotify a koncertoval s hviezdami ako James Bay či Rag'N'Bone Man,“ približujú organizátori festivalu, na ktorom bude domácu scénu zastupovať spevák Samuel Hošek. Koncertne sa predstaví aj s Jurešom Líškom z projektu Fallgrap, s ktorým spolupracoval na svojom minuloročnom debute.

Kristína Mihaľová - ŽENA

V záverečný deň festivalu bude pódium patriť slovenskej speváčke Zuzane Mikulcovej a americkej speváčke Judith Hill. Zuzana Mikulcová patrí medzi najvýraznejšie mladé slovenské speváčky, na jazzákoch bude koncertovať s gitaristom Andrejom Hruškom a bubeníkom Gáborom Tokárom.

Kráľovstvo, FÚZIE, Zuzana Mikulcová - Dan Bárta

Judith Hill je americká speváčka, ktorá zaujala aj Princa či Michaela Jacksona, ktorý s ňou plánoval spievať na svojom comebackovom turné. Tohtoročné jazzáky ukončia svojim koncertom legendy jazzovej scény, gitarista Mike Stern a saxofonista Bill Evans s kapelou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavské Jazzové Dni