Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslanec Tankó kopal do ležiaceho bojovníka v ringu. Matovičovci sa ho zastali, dostali vraj sľub, že sa to nebude opakovať

Na podujatí Fight Night Challenge 6 v Bratislave spôsobil poslanec za hnutie Slovnesko Viliam Tankó škandál. 15-násobný majster krajiny v boxe a trojnásobný bronzový medailista z ME spravil vec, ktorá nemá v športovom svete miesto.

25.04.2024 20:04
17. Viliam Tankó Foto: ,
Viliam Tankó.
debata (22)

Pritom tentoraz vôbec neboxoval, ale len asistoval influencerovi Jánovi Murčinovi. Ten nastúpil proti štvornásobnému majstrovi Slovenska v kickboxe Pavlovi Vaškovi. Ten si pomáhal nepovolene, keď Murčina niekoľkokrát udrel lakťom.

V druhom kole rozhodca duel prerušil a v tej chvíli medzi povrazy vtrhol ak boxer Tankó, ktorý do ležiaceho Vaška brutálne kopol. Poslanca za hnutie Slovensko musel od Vaška oddeliť jeden z promotérov.

Vo vlaňajších parlamentných voľbách sa za trojkoalíciu OĽaNO – KÚ – Za ľudí dostalo do Národnej rady šestnásť poslancov. Medzi nimi boli aj štyria predstavitelia hnutia Pačivale Roma Peter Pollák ml., Lukáš Bužo, Anežka Škopová a práve boxerský šampión Viliam Tankó.

"Ahojte, víkendová udalosť ma veľmi mrzí a chcem sa úprimne ospravedlniť všetkým, ktorých sa to nejakým spôsobom týka. Akcia vyvolala reakciu, moje konanie však bolo sekundárne. Prevládli emócie nad ráciom.

Peter Babnič Čítajte viac „Stratený muž" Babnič v úprimnej spovedi: To, čo som si zarobil, zhltli automaty. Nič iné by som nechcel, len naspäť svoju rodinu

Áno, som športovec, som poslancom NR SR, ale tiež som iba človek, ktorý koná emocionálne. Človek omylný, ktorý si zároveň chybu dokáže priznať.

Takéto správanie naďalej odsudzujem a neopodstatnené násilie nemá v mojom živote miesto," napísal na sociálnej sieti Facebook Tankó.

"Tu si Viliam Tankó uvedomil, že spravil obrovskú chybu a nezvládol svoje emócie. Prebrali sme si to s ním a povedali, že oukej, berieme žltú kartu, dohodli sme sa, že tam ide výstraha.

Sľúbil nám, že takáto vec sa vraj už nikdy nebude opakovať," povedal pre TV Markíza Michal Šipoš z poslaneckého klubu Slovensko.

Dušan Galis zo Smeru sa domnieva, že Tankó by mal z parlamentu odísť.

Dresy tímov na MS v hokeji 2024 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Rakúsko - domáci dres.
22 debata chyba
Viac na túto tému: #Viliam Tankó #Hnutie Slovensko