Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smutná správa z Česka! Ťažkej chorobe podľahla skvelá herečka
Zdielať na

Smutná správa z Česka! Ťažkej chorobe podľahla skvelá herečka

Zdroj: SITA

Smutné správy prichádzajú v posledný januárový týždeň zo susedného Česka. Po dlhom a ťažkom boji s vážnou chorobou zomrela obľúbená herečka, ktorú môžu diváci poznať z mnohých klasických, ale aj moderných filmov a seriálov z českej produkcie. Azda najviac sa zapísala do sŕdc milovníkov českej klasiky ako predstaviteľka krásnej Anči z Krkonošských rozprávok, ale nepochybne aj z kultového seriálu Nemocnica na okraji mesta.

Vo veku 75. rokov zomrela česká herečka Hana Maciuchová, ktorá dlhé roky statočne bojovala s vážnou diagnózou. Podľa informácií denníka Blesk oznámila viacerým českým denníkom túto mimoriadne smutnú správu o smrti umelkyne jej sestra Silvie Marková.

​Charizmatická herečka už dlho bojovala so zdravotnými problémami, kvôli ktorým v roku 2015 musela ukončiť aj svoje pôsobenie v populárnom českom seriáli Ulica. Iba krátko predtým jej totiž diagnostikovali rakovinu prsníka. Rovnakým ochorením trpela aj jej mama a rovnako ako aj ona, ochorenie v prvej vlne prekonala. Žiaľ, choroba sa opäť vrátila v čase zúriacej pandémie a tentokrát ju Hana Maciuchová už nedokázala pokoriť.

Hana Maciuchová si zahrala aj v kultovom českom filme Samotári, pozrite krátku ukážku a pripomeňte si jej jedinečné herecké umenie:

Herečka bojovala s vážnou diagnózou v olomouckej nemocnici dlhé mesiace, až napokon svoj druhý boj o život prehrala. Závažnosť ochorenia si však plne uvedomovala a bola zmierená so svojím osudom. "Dovoľujeme si vám oznámiť smutnú správu, že dňa 26.1.2021 nás po dlhej a ťažkej chorobe opustila vo veku 75 rokov herečka Hana Maciuchová. Rozlúčka prebehne iba v malom rodinnom kruhu," znelo v oficiálnom oznámení, ktorá za rodinu zverejnila jej sestra Silvia.

Okrem úlohy krásnej Anči sa Hana zaskvela aj ako Inge v seriáli 30 prípadov majora Zemana či úlohou večne zle naladanej matky vo filme Samotári. Diváci si jej talent a herecké umenie mohli naposledy vychutnať vo filme Tátova Volha z roku 2018. Jej životným partnerom v súkromí bol herecký kolega Jiří Adamíra, deti však herečka nikdy nemala.

Súvisiace články

Najčítanejšie