Na hlavný obsah

Tunisko: Pri vstupe do viacerých budov a prevádzok musia byť ľudia zaočkovaní

Platí to pre domácich aj turistov.

Tunisko: Pri vstupe do viacerých budov a prevádzok musia byť ľudia zaočkovaní
Vojačka očkuje vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca na predmestí hlavného mesta Tunis. Foto: TASR/AP

Tunisko zavádza pre obyvateľov i zahraničných návštevníkov povinnosť byť očkovaný proti covidu pri vstupe do niektorých budov. Okrem iného bude očkovací preukaz vyžadovaný pri vstupe do kaviarní, reštaurácií, hotelov a turistických zariadení, uvádza sa v prezidentskom dekréte.

Podľa nariadenia sa očkovacím preukazom musia preukázať pri vstupe do úradov zamestnanci aj návštevníci. Ľudia bez očkovania nesmú do práce. Očkovací preukaz bude potrebný aj na cesty do zahraničia.

Úrady musia vydať preukaz každému, kto sa nechá očkovať. Zahraničným turistom bude vydaný pri príchode po predložení potvrdenia o očkovaní.

Tunisko má zhruba 11,6 milióna obyvateľov. Očkovanie proti covidu absolvovalo viac ako 4,2 milióna Tunisanov, uviedlo ministerstvo zdravotníctva.

Tunisko minulý mesiac zhruba po roku úplne zrušilo zákaz nočného vychádzania, pretože výskyt choroby sa znížil, napísala agentúra Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet