Na hlavný obsah

Prokurátor navrhol pre vinníka nehody na Zochovej väzbu

Hrozí mu 25 rokov až doživotie.

Prokurátor navrhol pre vinníka nehody na Zochovej väzbu
Zábery z miesta nehody na Zochovej ulici v Bratislave. Foto: TASR

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave podal návrh na väzobné stíhanie obvineného šoféra, ktorý zavinil dopravnú nehodu na zástavke mestskej hromadnej dopravy Zochova, pri ktorej zomrelo päť mladých ľudí.

Krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta v stredu (5. 10.) povedal, že obvinený počas vypočutia svoj čin oľutoval. Ďalšie detaily vypočutia nespresnil. Takisto vyzval všetky inštitúcie, ktoré nie sú orgánmi činnými v trestnom konaní a súdmi, aby sa k priebehu vyšetrovania nevyjadrovali. Môže to podľa neho sťažiť až ohroziť účel trestného konania.

Okrem preventívnej väzby navrhol prokurátor aj útekovú väzbu, pretože existovali obavy, že by mohlo dôjsť k úteku obvineného z dôvodu vyhnutia sa trestnému stíhaniu.

V médiách sa objavili informácie, že obvinený si chcel siahnuť na život, ale aj o vyhrážkach voči jeho osobe zvonka. Krajský prokurátor uviedol, že sa prijali bezpečnostné opatrenia na zabezpečenie jeho ochrany.

Pred vznesením obvinenia vypočuli aj spolujazdca, ktorý svojou výpoveďou prispel k náležite formulovanému skutku. Remeta vyzval širokú verejnosť, aby svedkovia nehody prišli vypovedať.

O väzbe by mal v zmysle Trestného poriadku rozhodnúť Okresný súd Bratislava I v zákonnej lehote 72 hodín, keďže ide o obzvlášť závažný zločin. Hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak uviedol, že o väzbe by sa malo rozhodovať vo štvrtok (6. 10.) o 16.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko