Jemenskí povstalci sa prihlásili k raketovému útoku na izraelský Ejlat

TASR
TASR

Hovorca jemenských povstalcov dodal, že húsíovia budú v útokoch pokračovať, dokým sa neskončí „izraelská agresia“ voči Palestínčanom v Pásme Gazy.

Hovorca jemenských povstalcov dodal, že húsíovia budú v útokoch pokračovať, dokým sa neskončí „izraelská agresia“ voči Palestínčanom v Pásme Gazy.

TASR

TASR

Jemenskí povstalci húsíovia podporovaní Iránom večer oznámili, že počas dňa vypálili niekoľko rakiet na juhoizraelské mesto Ejlat ležiace pri Červenom mori. Izraelská armáda predtým informovala, že neidentifikovaný dron zasiahol školu, pričom spôsobil menšie škody.

"Vypálili sme niekoľko balistických rakiet na rôzne ciele sionistickej nepriateľskej entity na juhu okupovaných území vrátane vojenských cieľov v Ejlate," uviedol hovorca jemenských povstalcov. Dodal, že húsíovia budú v útokoch pokračovať, dokým sa neskončí "izraelská agresia" voči Palestínčanom v pásme Gazy.

Neidentifikovaný dron zasiahol podľa skoršieho vyhlásenia izraelskej armády v Ejlate školu. Spôsobil menšie škody, no z miesta neboli hlásené žiadne zranenia. Lekári však poskytli pomoc siedmim ľuďom, ktorí boli po incidente v šoku.

Izraelská armáda krátko po oznámení húsíov informovala, že jej systém protivzdušnej obrany Arrow 3 úspešne zachytil a zničil raketu smerujúcu na Izrael z Červeného mora. Bezprostredne nebolo zrejmé, či išlo o raketu jemenských povstalcov. Je to však možné vzhľadom na oblasť, z ktorej bola údajne vystrelená.

Jemenskí povstalci sa od vypuknutia vojny v pásme Gazy prihlásili už k viacerým raketovým a dronovým útokom na Izrael. Premiér húsíjskej vlády Abdalazíz bin Habtúr zároveň označil v októbri húsíov za súčasť osi odporu voči Izraelu.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia