Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Víťazstvo nad rakovinou sa odkladá! Slovenský herec priznal nový nález!
Zdielať na

Víťazstvo nad rakovinou sa odkladá! Slovenský herec priznal nový nález!

Archívna reportáž

Príkladom, ako sa dá bojovať proti rakovine a nestrácať pritom zmysel pre humor, je aj herec a komik Marcel Nemec (51). Pravidelne informuje o svojom stave na sociálnej sieti a zdá sa, že mu to pomáha pri jeho terapii. Žiaľ, nie vždy zdieľa iba dobré správy. Po zdanlivom víťazstve nad chorobou sa opäť čosi objavilo v jeho tele, ale on to vidí aj naďalej optimisticky.

​Už od začiatku vlaňajšieho roka podstupuje herec Marcel Nemec liečbu rakoviny. Nedal sa tým zlomiť a aktívne komunikuje na sociálnej sieti o svojom živote počas liečby. Hoci mu lekári vzhľadom na jeho diagnózu dávali len 12 až 36 mesiacov života, začal si hľadať dokonca niekoho na trávenie spoločných chvíľ. Vytvoril si aj zoznam ďalších prianí, ktoré by si chcel splniť, samozrejme, tou najväčšou bola túžba po vyzdravení. Začiatkom marca, po dlhých štrnástich mesiacoch liečby spojenej aj s operáciami a chemoterapiou, sa mohol tešiť z dobrej správy, že rakovina ustúpila. 

Spočiatku tomu nedokázal ani celkom uveriť, považoval to priam za zázrak. "Moja rakovinka krásne sladko spinká, tak ju nebudem rušiť," vtipne zdieľal radostnú správu s jeho sledovateľmi na sociálnej sieti. "Stal sa doslova zázrak. Po štrnástich mesiacoch liečby sa sila mojej rakoviny zmenila z čísla 10 na číslo 0 a moji votrelci zmizli! Dostal som ten najkrajší darček. Čas. Rakovinné bunky už vo mne nie sú, takže už žiadni votrelci. Nie som sice úplne vyliečený, ale teraz som vyhral. Aj vďaka tomu, že som sa tak nastavil, aj vďaka sile od druhých," pokračoval už vážnejšie a poďakoval za podporu a energiu s prízvukom, že sú súčasťou tohto zázraku.

Marcela mnohí poznajú najmä ako jedného člena zo satirického zoskupenia Kopytovci, pripoemňte si ich v paródii na pieseň Je to vo hviezdach:

Zároveň sľuboval, že tento najkrajší dar života "využijem najlepšie ako viem."  Ale 31. mája už nevyzneli jeho správy až tak optimisticky. "Kvap, kvap, kvap… (aké smiešne slovo) a šťavičky sú tam, kde majú byť, a robia, čo je potrebné, teda liečia. Objavil sa nový votrelček na pečeni. Potvorák jeden. Koncom júna idem na ďalšiu operáciu, tak sa mám na čo tešiť,"  zdieľal nedobrú správu z nemocničnej postele na sociálnej sieti. "Pekne ho vyrežeme, votrelčeka. Buehehe… Zavierajú sa mi oči, idem si na hodinku zdriemnuť. Som v poriadku. Dôležité je, že cítim pokoj v duši a lásku v srdci," ubezpečoval svojich priaznivcov, no je jasné, že mnohí majú obavy. Neostáva iné, ako držať Marcelovi palce. 

Marcel svoj neľahký boj s rakovinou príjma s pokorou a humorom jemu typickým:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Nemec (@nemecmarcel)

Súvisiace články

Najčítanejšie