Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Polícia neidentifikovala žiadnu obeť obchodovania s ľuďmi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Kontroly sa konali na celom území, polícia preverila 24 podnikateľských subjektov.

Bratislava 6. júna (TASR) - Polícia počas kontrol vykonaných v rámci celoeurópskych EMPACT akčných dni (JAD) neidentifikovala žiadnu obeť obchodovania s ľuďmi. Kontroly sa konali na celom území, polícia preverila 24 podnikateľských subjektov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Počas kontrol bolo skontrolovaných 468 osôb, z nich 49 cudzincov pochádzajúcich z rôznych krajín, najmä z Ukrajiny, Macedónska a Thajska," priblížila hovorkyňa. Doplnila, že tento rok polícia pre trestný čin obchodovania s ľuďmi začala trestné stíhanie v siedmich prípadoch, v ktorých figuruje 11 obetí, z toho šesť detí.

JAD sa konalo v dňoch 8. až 15. mája pod záštitou Europolu, Interpolu a Frontexu v 46 krajinách. Zložky v jednotlivých krajinách identifikovali spolu 1426 možných obetí obchodovania s ľuďmi, 212 zadržaných osôb a začatie vyšetrovania v 244 nových prípadoch.

Akcia podľa polície potvrdila, že obchodovanie s ľuďmi je globálny problém a obete obchodovania s ľuďmi je možné identifikovať aj na miestach, kde to nie je vždy možné predpokladať. "V prípade, že disponujete informáciami o možnej obeti obchodovania s ľuďmi, neváhajte kontaktovať bezplatnú národnú linku pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi 0800 800 818," upozornila Bárdyová.