Kino pod hviezdami sa rozlúči s Milanom Lasicom

Projekt Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kino pod hviezdami sa symbolicky rozlúči s Milanom Lasicom rok po tom, ako majster humoru a satiry, ale aj milovník filmu slávnostne uviedol prvý ročník prehliadky. Tá sa tento rok uskutoční okrem Bratislavy aj v Košiciach.

29.07.2021 14:00
Kino pod hviezdami vizual Foto:
Kino pod hviezdami vlani premietalo len v Bratislave, tanto rok už aj v Košiciach.
debata

Organizátori zaradili do programu aj snímku Utekajme, už ide!, v ktorej si zosnulý herec zahral jednu z hlavných úloh. Ako ďalej informuje Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA), nenahraditeľná osobnosť slovenskej kultúry Milan Lasica sa pred uvedením snímky prihovorí z plátna spomienkami z nakrúcania tohto kultového filmu.

„Neviem, či tento film je naozaj nadčasový. To sa ukáže, ak bude mať nejaký ohlas, keď ho budú diváci teraz vidieť,“ zaznie z krátkeho videa ku komédii Dušana Rapoša o ľudskom šťastí, indickej mágii a manželskej nevere, ktorú si fanúšikovia slovenského filmu budú môcť pozrieť ako vyvrcholenie programu.

Utekajme uz ide Čítajte viac Legendárna komédia s Lasicom znovu v kinách

Podľa prezidentky filmovej akadémieA Wandy Adamík Hrycovej Milan Lasica zosobňoval človeka kultivujúceho našu spoločnosť. „Váhou svojej osobnosti a autority sa vždy postavil za správnu vec a nebál sa poukazovať na najpálčivejšie problémy našej spoločnosti,“ poznamenala k obľúbenému hercovi, spevákovi a textárovi, režisérovi i moderátorovi, ktorý s ňou Kino pod hviezdami pred rokom slávnostne uviedol. „Prostredníctvom svojho jedinečného humoru úsporného na slová, ale mimoriadne výstižného a vypointovaného, dokázal vždy odhaliť pravdu v celej jej jednoduchosti,“ dodala Adamík Hrycová.

Zlaté časy Milan Lasica moderatori foto Milan Krupc  i  k  7 Čítajte viac Náš spolupútnik Milan Lasica: Koľko sme sa len spolu nasmiali!

Ďalej potvrdila, že organizátori tohtoročnú prehliadku filmov rozšírili o ďalšie mesto. Okrem Bratislavy na Hlavnom námestí si budú môcť milovníci kina vychutnať slovenské filmy aj v Košiciach. „Verím, že východniari túto aktivitu ocenia a prídu do Kulturparku v hojnom počte,“ uzavrela Adamík Hrycová.

Kino pod hviezdami vizual Čítajte viac Milan Lasica uvedie Kino pod hviezdami

Prehliadka reflektuje aj filmové jubileum – 100 rokov slovenského filmu. Pri tejto príležitosti otvorí Kino pod hviezdami 3. augusta v Bratislave a 9. augusta v Košiciach Jakubiskova Tisícročná včela. Program bude pokračovať filmom Učiteľka, romantickou komédiou Loli Paradička a vyvrcholí spomínanou komédiou Utekajme, už ide!, prvým slovenským filmom po roku 1969, v ktorom si Milan Lasica zahral väčšiu úlohu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kino pod hviezdami