Sony Q3: herná divízia rastie, PS5 láka nových hráčov. God of War: Ragnarök trhal rekordy

PlayStation má za sebou pekný štvrťrok, počas ktorého zaznamenalo nárast vo viacerých smeroch. Lepšia je tiež dostupnosť konzoly PS5 a narástli aj zisky exkluzívnych hier.

Sony aktuálne zverejnilo svoje finančné výsledky za posledný štvrťrok. Herná divízia narástla o 53 % a vykázala takmer 10 miliardové tržby. Oproti minulému roku je na tom aktuálne lepšie aj dostupnosť PS5. Sony expedovalo 7,1 milióna kusov, čo je o vyše tri milióny viac než vlani. Celkovo sa už do obchodov dostalo viac než 32 miliónov PS5.

Aktuálna konzola láka tiež nových hráčov a podľa štatistík Sony ju vlastní zhruba 30 % hráčov, ktorí predtým nemali PS4. Vlastná produkcia hier po stránke predajov narástla takmer dvojnásobne a Sony predalo vyše 20 miliónov kusov. Veľký podiel na tom mal aj minuloročný hit God of War: Ragnarök (recenzia), ktorý predal vyše 11 miliónov kópií. 

Stal sa tak vôbec najrýchlejšie predávanou PlayStation exkluzivitou v histórii. Službu PlayStation Plus si aktuálne platí vyše 112 miliónov používateľov, čo je o milión viac než minulý rok. 

Zdroj: sony.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu