Denník N

Ideálny protijed na všetko, čo sa na nás dennodenne valí zo správ (+ ďalšie tipy, čo pozerať)

Noomi Rapace v seriáli Constellation. Foto - Apple TV+
Noomi Rapace v seriáli Constellation. Foto – Apple TV+

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V dnešnom osobnom výbere z aktuálnej ponuky streamingových televízií nájdete štyri tipy. Mysteriózny seriál odohrávajúci sa v kozme, detektívny seriál o dobrej policajtke a zlom policajtovi, príbeh o literárnej paródii, ktorá sa zvrtne, aj čarovný muzikál pre celú rodinu.

Constellation (Apple TV+)

Na medzinárodnej vesmírnej stanici sa stane nehoda. Hlavná hrdinka ju prežije, ale po núdzovom pristátí postupne zisťuje, že sa nevrátila do života, ktorý v rakete opúšťala. Spolu s ňou pátrame, či sú rozpadajúci sa čas a priestor len následkom vesmírneho pobytu na jej psychiku alebo sa je podarilo odhaliť čosi, čo má zostať skryté pred verejnosťou.

Každý mysteriózny príbeh je zaujímavý iba do tej miery, ako dobre a príťažlivo je vymyslené tajomstvo v jeho centre. Tvorcovia seriálu Constellation pri konštrukcii neznámeho umne pracujú s rozšíreným konšpiračným príbehom o tom, že história kozmického výskumu má svoje utajené zákutia, a úlohou vesmírnych agentúr nie je tajomstvá odhaľovať, ale strážiť.

Noomi Rapace v úlohe kozmonautky diváka príbehom sprevádza tak, aby ani na chvíľu neprestal dychtivo očakávať, kedy sa objaví v skladačke ďalší kúsok, a spoločne s ňou premýšľal, kam ho vlastne položiť, aby napokon zistil, že nie on skladá skladačku, ale ona skladá jeho.

Criminal Record (Apple TV+)

Aj keď za otca detektívky býva považovaný Američan Edgar Allan Poe, môžeme povedať, že domovom tohto žánru je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie