Na provokácie odpovieme tvrdo a rýchlo, varoval Putin Západ

TA3 ČTK
21.4.2021 13:00

Ruský prezident Vladimir Putin v prejave varoval Západ pred prekročením "neprekročiteľných medzí" vo vzťahoch s Ruskom. "Kadiaľ tieto medze povedú, budeme určovať sami v každom konkrétnom prípade," povedal. Putin vo svojom prejave kritizoval Západ za "nezákonné" sankcie a za prípravu štátnych prevratov v ruskom okolí.

Puč a vražda hlavy štátu sa podľa Putina chystala aj v Bielorusku, ktoré je najbližším spojencom Moskvy. Rusko nechce spáliť mosty, ale na zahraničné provokácie odpovie tvrdo a rýchlo, zdôraznil Putin. Vzťahy so Západom prudko ochladli po tom, čo po zvrhnutí proruského prezidenta v Kyjeve Rusko na jar 2014 anektovalo ukrajinský Krym a podporilo ozbrojené povstanie proruských separatistov v Donbasu na východe Ukrajiny.

Západ odpovedal sankciami. Bielorusko po prezidentských voľbách z vlaňajšieho augusta, ktorých víťazom úrady opäť vyhlásili Alexandra Lukašenka, zažilo bezprecedentnú vlnu masových protestov proti sfalšovaniu volieb a za odstúpenie Lukašenka. Ten za podpory Moskvy ale neodstúpil a protesty potlačil. Západ uvalil na Lukašenka a jeho spolupracovníkov sankcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok