Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Herec Alec Baldwin smrteľne postrelil ženu rekvizitou pištole počas natáčania filmu
Zdielať na

Herec Alec Baldwin smrteľne postrelil ženu rekvizitou pištole počas natáčania filmu

NOVÉ MEXIKO / Žena zomrela a muž utrpel zranenia po tom, čo herec Alec Baldwin vystrelil z repliky pištole na natáčaní v Novom Mexiku. Polícia v americkom štáte uviedla, že pán Baldwin vystrelil zo zbrane počas natáčania westernu Rust z 19. storočia.

Ako ďalej uvádza portál BBC ženu previezli do nemocnice, na následky zranení zomrela. Režisér filmu je hospitalizovaný. Hovorca pána Baldwina pre tlačovú agentúru AP povedal, že incident spôsobilo nesprávne zapálenie repliky pištole s prázdnymi nábojmi na natáčaní filmu. Halyna Hutchins, ktorá pracovala ako kameramanka, mala 42 rokov a muž, ktorý je v nemocnici, je Joel Souza - režisér filmu. Polícia stále vyšetruje incident na Bonanza Creek Ranch, obľúbenom mieste natáčania, a zatiaľ nebolo vznesené žiadne obvinenie.

Hovorca šerifa Santa Fe vo vyhlásení pre tlačovú agentúru AFP uviedol, že pán Baldwin hovoril s detektívmi. "Prišiel dobrovoľne a po skončení rozhovorov z budovy odišiel," uviedol hovorca. 

Podľa osobnej webovej stránky kameramanky bola pani Hutchinsová z Ukrajiny a vyrástla na sovietskej vojenskej základni za polárnym kruhom. Vyštudovala žurnalistiku v Kyjeve a film v Los Angeles a časopis American Cinematographer ju v roku 2019 označil za „vychádzajúcu hviezdu“. Bola kameramankou akčného filmu Archenemy z roku 2020, ktorý režíroval Adam Egypt Mortimer.

"Som taký smutný, že som stratil Halynu. A taký rozzúrený, že sa to môže stať na pľaci," uviedol Mortimer v tweete. International Cinematographer's Guild vo vyhlásení uviedol, že smrť pani Hutchinsovej bola "zničujúca správa" a "strašná strata".

"Podrobnosti sú v tejto chvíli nejasné, ale pracujeme na tom, aby sme sa dozvedeli viac, a podporujeme úplné vyšetrenie tejto tragickej udalosti," povedali prezident spolku John Lindley a výkonná riaditeľka Rebecca Rhine. Polícia uviedla, že zástupcovia šerifa boli vyslaní na ranč Bonanza Creek okolo 13:50 miestneho času po prijatí núdzového volania o streľbe na nakrúcaní. Pán Baldwin je koproducentom filmu a hrá jeho menovca, ktorého 13-ročný vnuk je odsúdený za náhodnú vraždu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy