Legendárna komédia s Lasicom znovu v kinách

Hoci rozlúčka s Milanom Lasicom sa uskutočnila len v rodinnom kruhu, milovníci jeho hereckého umenia si ho môžu pripomenúť na veľkom plátne prostredníctvom komédie Utekajme, už ide!

29.07.2021 09:00
Utekajme uz ide Foto:
Milan Lasica v komédii Dušana Rapoša Utekajme, už ide!
debata

Notoricky známu snímku režiséra Dušana Rapoša z roku 1986 vlani digitálne reštauroval Slovenský filmový ústav (SFÚ) a oddnes putuje slovenskými filmovými klubmi.

Milan Lasica mal ako herec radšej divadlo, ako divák miloval film, ktorý je dynamickejší, akčnejší. Pri nakrúcaní je podstatou hereckej profesie čakanie na záber a chýba kontakt s publikom. „Napriek tomu má na konte viac ako 120 filmových a televíznych hereckých úloh,“ uviedla Simona Nôtová, tlačová tajomníčka SFÚ. Jednu z nich stvárnil aj vo vydarenej slovenskej komédii Utekajme, už ide!, kde sa objavil aj so svojím kolegom Júliusom Satinským.

Trailer k filmu Utekajme, už ide!

V snímke o ľudskom šťastí, indickej mágii a partnerskej nevere s Mariánom Zednikovičom a Zuzanou Bydžovskou (manželia Syslovci) v hlavných úlohách sa Milan Lasica predstavil ako svetobežník a zvodca Dr. Mahma. Kým on si žije vo svojom luxusnom byte a cestuje po celom svete, Syslovci sa trápia natlačení vo svojom jednoizbáku aj s dvoma deťmi a umenie využitia každého centimetra malého priestoru doviedli na najvyššiu úroveň, životného priestoru však majú žalostne málo. Svet nových možností sa im otvára, keď sa cez dieru v stene za zrkadlom dostanú do susedovho bytu, ktorý si počas neprítomnosti majiteľa privlastnia.

Zlaté časy Milan Lasica moderatori foto Milan Krupc  i  k  7 Čítajte aj Náš spolupútnik Milan Lasica: Koľko sme sa len spolu nasmiali!

„To, že sa nám podarilo dostať pána Lasicu na plátno, ešte spolu so Satinským, bolo veľké víťazstvo. Spolu s pánom Menzlom dali komédii ten správny intelektuálny nadhľad a akúsi príjemnú eleganciu,“ povedal o filme Dušan Rapoš. "Mám radosť, že majster Lasica sa vracia do kín v komédii Utekajme, už ide!, lebo práve na veľkom plátne si budú môcť diváci pripomenúť nuansy jeho brilantného herectva. Je to česť nielen pre mňa ako režiséra, ale tiež pre autorov scenára Jozefa Slováka a Jozefa Heribana a celý tvorivo-realizačný štáb,“ dodal Rapoš. Komédia bude putovať filmovými klubmi do konca augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Lasica