Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čo sa stalo na pľaci? Situácia sa zamotáva: TOTO tvrdí muž, ktorý podal Baldwinovi osudnú zbraň

Na snímke polícia cez telefón vypočúva herca Aleca Baldwina po streľbe na nakrúcaní nového westernu Zobraziť galériu (9)
Na snímke polícia cez telefón vypočúva herca Aleca Baldwina po streľbe na nakrúcaní nového westernu (Zdroj: SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

WASHINGTON - Americký herec Alec Baldwin, ktorý vo štvrtok nešťastnou náhodou smrteľne zranil kameramanku Halynu Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu pri natáčaní filmu, dostal nabitú zbraň od asistenta režiséra. Ten mu naznačil, že rekvizitu môže bezpečne použiť. Vyplýva to súdnych záznamov, ktoré zverejnili v piatok. 

Podľa agentúry AP vyšetrovanie incidentu ukázalo, že asistent nevedel, že zbraň bola nabitá ostrými nábojmi. Vyšetrovatelia zaistili samotnú vražednú zbraň, ako aj ďalšie zbrane a muníciu, ktoré sa pri natáčaní filmu používali. Medzi zadržanými rekvizitami je aj zakrvavený kostým, ktorý mal Baldwin v čase incidentu na sebe.

Na snímke ranč Bonanza
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Roberto E. Rosales/Albuquerque Journal)

Baldwin v piatok v súvislosti s tragédiou vyjadril svoj zármutok. "Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá pripravila o život Halynu Hutchinsovú, manželku, matku a našu hlboko obdivovanú kolegyňu. Plne spolupracujem s vyšetrovateľmi na objasnení toho, ako k tejto tragédii došlo," napísal na Twitteri. Dodal, že je v kontakte s jej manželom a ponúka svoju podporu jemu aj jeho rodine.

Na snímke ranč Bonanza
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Roberto E. Rosales/Albuquerque Journal)

K tragédii došlo v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom "Rust", v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchinsová a Joel Souza "boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin," uviedol šerif okresu Santa Fe. Hutchinsová bola zasiahnutá do hrude, Souza stál v čase výstrelu za ňou.

 

Postrelenú 42-ročnú kameramanku následne previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Režiséra (48) so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice. Neskôr ho z nej prepustili. V súvislosti s incidentom nebolo zatiaľ vznesené žiadne obvinenie.

Na snímke vľavo kameramanka
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Jack Caswell via AP)

Viac o téme: StreľbaAlec BaldwinHalyna HutchinsováJoel SouzaAsistent režiséra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu