Ministerstvo kultúry ponúka pomoc. Spúšťa novú webstránku

Rezort pripravil internetovú stránku PomahameKulture.sk, kde bude informovať o aktuálnych výzvach, dotáciách, štipendiách či rôznych projektoch.

26.02.2021 17:00
Natalia Milanová Foto:
Ministerka kultúry Natália Milanová.
debata

Ľudia z kultúrneho a kreatívneho priemyslu na nej okrem iného nájdu aktuálnu pomoc, o ktorú si počas pandémie môžu požiadať. Na novej webovej stránke ministerstva kultúry sú uvedené aj konkrétne informácie o jednotlivých výzvach, ktorými štát počas pandémie už pomohol ľuďom z kultúrneho a kreatívneho priemyslu.

“Pandémia zasiahla do našich životov nečakane a dramatickejšie, než čokoľvek iné za desiatky rokov. Najvýraznejšie zasiahla sektor kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu, zatvorila dvere kultúrnych inštitúcií a podujatí,” povedala ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO).

Webová stránka PomahameKulture.sk bola pripravená tak, aby na nej užívatelia rýchlo a adresne našli potrebné informácie. Na jednom mieste združuje údaje o aktuálnych výzvach ministerstiev kultúry, práce, hospodárstva, ale aj verejnoprávnych fondov ako Fond na podporu umenia a Audiovizuálny fond či výzvy od samospráv.

“Pracujeme na ďalších formách pomoci pre jednotlivé segmenty kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu. Náš “korona-tím” v úzkej spolupráci s predstaviteľkami a predstaviteľmi kultúry a kultúrno-kreatívneho priemyslu tvorí ďalšie formy pomoci, aby boli čo najprístupnejšie a najefektívnejšie pre čo najväčší okruh pracujúcich v tomto sektore,” dodala ministerka.

Rezort bude tieto informácie pravidelne aktualizovať a dopĺňať, aby uľahčil ľudom pracujúcim v kultúrno-kreatívnom priemysle orientáciu v aktuálnych formách pomoci v čase pandémie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dotácie #Ministerstvo kultúry #kultúrna politika