Mladá Ruska je senzáciou Roland Garros: To, čo povedala, spôsobilo rozruch

Prezentuje sa skvelými výkonmi! Len 16-ročná Ruska Mirra Andreevová pri svojom debute na Roland Garros postúpila už do tretieho kola.

Prezentuje sa skvelými výkonmi! Len 16-ročná Ruska Mirra Andreevová pri svojom debute na Roland Garros postúpila už do tretieho kola.

Fotogaléria

Mirra Andreevová (143. WTA) je jednou z najväčších tínedžerských hviezd ženského tenisu. Talentovaná hráčka po úspechoch na turnajoch nižšej kategórie začína dobýjať seniorské turnaje. Upozornila na seba počas WTA 1000 v Madride, kde sa prebojovala až do štvrtého kola. Dobre si počína aj na Roland Garros.

Andreevová zatiaľ v Paríži nestratila ani set, odohrala už päť zápasov. Cez kvalifikáciu postúpila do hlavnej súťaže, kde v rozhodujúcom súboji zdolala oveľa vyššie nasadenú Kolumbijčanku Camilu Osoriovu.

V treťom kole sa Ruska stretne s minuloročnou finalistkou Coco Gauffovou. Favoritka zápasu je jasná, ale mladá tenistka sa chce pobiť o postup. Svedčí o tom aj jej sebavedomé vyhlásenie, trúfa si prekonať aj Novaka Djokoviča.

„Viem, že Djokovič vyhral 22 grandslamových titulov, takže ak to bude možné, chcem vyhrať 25. Momentálne je mojím cieľom vyhrať ďalší zápas. Ak vyhrám tento duel, potom chcem vyhrať ďalší. O to ide,“ vyhlásila sebavedomo Ruska, ktorú cituje The Tennis Letter.

Alex Molčan neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.
Prekvapenie sa nekoná: Molčan svoje maximum na Roland Garros nevylepší Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});