6.2.2023 13:54 | Digitálna TV

Prima spustí novú streamovaciu službu, naleje do nej desiatky miliónov eur. Bude aj pre SR?

Zdroj: Prima

Firma sa rozhodla využiť názov projektu, ktorý už používa pre televíziu u nás.

Televízia Prima spustí v stredu 8. februára svoju novú streamovaciu službu prima+. Divákom sľubuje tisícky filmových a seriálových titulov, ale aj originálnu vlastnú tvorbu.

„Môže sa zdať, že český trh so streamovacími službami je už saturovaný, ale nie je tomu tak. Návyky ľudí sa menia, už nesledujú programy len v televízii, ale sledujú ich na rôznych zariadeniach a v čase, ktorý sa im hodí. Z detailných prieskumov tiež vieme, že ľudia sú ochotní si platiť viac služieb naraz,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

Divákom ponúkne Prima možnosť voľby – ak nechcú, za službu platiť nemusia. Vtedy získajú obmedzenú ponuku:

V ponuke budú tri balíčky, jeden je zadarmo. Zdroj: Prima

Aj vlastná tvorba a veľké investície

V nasledujúcich troch rokoch chce Prima do prima+ investovať cez 42 miliónov eur (viac než miliardu českých korún). Najviac peňazí pôjde do originálnych titulov prima+ Originals.

„Aktuálne je pre platformu prima+ vyrobených alebo sa v týchto dňoch vyrába trinásť prémiových seriálov a ďalších dvadsaťosem projektov plánujeme v blízkej budúcnosti realizovať. V horizonte najbližších troch rokov plánujeme investíciu rádovo viac ako jednu miliardu korún, jedná sa doteraz o našu najväčšiu investíciu do seriálovej tvorby,“ povedal Singer.

Pôjde napríklad o tituly Bodyguardi, Sedem schodov k moci, Polnočná spoveď, Zákony vlka, Agrometal alebo Pod hladinou. Ponúkať bude aj predpredmiéry vlastnej tvorby, ktorá je určená pre klasické TV vysielanie.

Bude fungovať aj u nás?

Televízia Prima volá novú platformu prima+, pričom tento názov už používa pre kanál Prima Plus, ktorý je určený pre slovenský trh. Je tak možné, že si niektorí diváci môžu projekty popliesť. Sídliť bude na doméne primaplus.cz.

Slovenskí diváci budú môcť sledovať zadarmo vlastnú tvorbu Primy, aplikácie u nás nebudú dostupné.

„Webová stránka primaplus.cz bude dostupná aj na Slovensku. Aplikácie prima+ sú dostupné iba v Českej republike. Formáty natočené podľa pôvodného námetu skupiny Prima si môžu púšťať používatelia z celého sveta. Akvizičné a licenčné videá je možné sledovať iba v Českej republike,“ vysvetlil pre Živé.sk riaditeľ vývoja online technológií skupiny Prima Hung Nguyen.