Denník N

Babiš točí videá s kohútom a dominuje prieskumom. Fialovi môže pomôcť strašenie Ficom, tvrdí sociológ

Premiér Fiala a opozičný líder Babiš. Foto - TASR, koláž N
Premiér Fiala a opozičný líder Babiš. Foto – TASR, koláž N

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Česká snemovňa minulý týždeň debatovala o tom, či je opozičný líder Andrej Babiš bezpečnostným rizikom. V poslednom období ho tak označujú viacerí politici vládnej päťkoalície.

„Súvisí to aj s tým, ako napríklad dáva najavo náklonnosť Robertovi Ficovi,“ vyhlásil minister dopravy Martin Kupka.

Babiš okrem iného kritizoval rozhodnutie českej vlády ukončiť konzultácie so Slovenskom, pretože tým podľa neho ničí vzťahy medzi Prahou a Bratislavou.

Zároveň sa čoraz agresívnejšie vyhraňuje proti Ukrajine. Koncom februára vyhlásil, že si neželá vstup Kyjiva do Európskej únie, a ukrajinské obilie je podľa neho „kontaminované“ a „ničí české poľnohospodárstvo“. Pomáha si pritom aj virálnymi videami s kohútom, ktorému hovorí Silver.

Podľa viacerých komentátorov je však prehnané tvrdiť, že Babiš je „druhý Fico“, pretože dlhodobo podporuje územnú celistvosť Ukrajiny a ako premiér nemal problém vyhostiť ruských diplomatov.

Všetko sa začalo nesprávnym mailom

Diskusiu o Babišovi ako o „bezpečnostnom ohrození Česka“ začal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Babiš

Svet

Teraz najčítanejšie