Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michal hrá v Rusku, je o niečo horší? Manželka bráni elitného centra, ktorý by sa Slovákom zišiel. Na MS však nepôjde

V Rusku sa mu páči. Vyhovuje mu tamojší hokej a samozrejme aj štedré platové podmienky. Michal Krištof pôsobí v KHL druhým rokom a bude aj v budúcej sezóne.

20.04.2024 11:43
Krištof Foto:
Michal Krištof a jeho gólová radosť na ZOH 2022 v Pekingu.
debata (91)

Účinkovanie v ruskej súťaži, ktorú viacerí označujú za prostriedok vojnovej propagandy režimu prezidenta Vladimira Putina, však má dopad na jeho reprezentačnú kariéru.

Slovenskí hokejisti, ktorí v posledných dvoch sezónach hrávali v KHL, budú na májových MS chýbať. Absentovali aj na vlaňajšom šampionáte v Lotyšsku a Fínsku.

Slovenský zväz ľadového hokeja oznámil stanovisko minulý týždeň po zasadnutí Výkonného výboru SZĽH.

"Výkonný výbor SZĽH sa zaoberal aj témou účasti hráčov z KHL v národnom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta. Členovia VV konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach.

Avšak vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu, pre Výkonný výbor SZĽH a slovenskú reprezentáciu je táto téma pre majstrovstvá sveta 2024 uzavretá," znelo stanovisko Slovenského zväzu ľadového hokeja k danej téme.

Pred pár dňami sa k nej vyjadrila aj Klaudia Krištofová, manželka 30-ročného útočníka.

"Nezvyknem sa verejne vyjadrovať a už vôbec nie k vážnejším témam, pretože sto ľudí, sto chutí. Ale už sa nás to osobne dotýka. Áno, môj manžel hrá v KHL, hrá v Rusku, je o niečo horší? Celý život oddal hokeju, makal a odopieral si veľa vecí a dostal šancu hrať v jednej z najlepších líg na svete.

A využil túto možnosť. A že to prišlo v nepriaznivom čase? Áno, prišlo, bohužiaľ. Ani jeden z našich chlapcov, ktorí hrá v Rusku nepodporuje vojnu, o tom sa nemusíme ani baviť. Kto si to myslí, je absolútny blázon. Môj muž, aj ostatní slovenskí chlapci hrajúci v KHL, ktorých osobne poznám, sú slušní, dobrí ľudia, ktorí robia iba to, čo ich baví a napĺňa.

Všetci chcú mier a pokoj, tak prosím nevytvárajme napätie a konflikty medzi sebou a neverme všetkému, čo sa dočítame," napísala Krištofová na sociálnej sieti.

Martin Bodák, Peter Cehlárik Čítajte viac Tímová samovražda. Vedenie zväzu strčilo hlavu do piesku, až hráči ukázali, čo by znamenal príchod Slovákov z Ruska

Jej manžel bol pred začiatkom krvavej ruskej invázie na Ukrajine stabilným členom národného tímu. Na konte má štyri účasti na svetových šampionátoch a v zbierke aj bronzovú medailu z olympiády v Pekingu 2022.

Pravdou je, že šikovný center by sa reprezentácii na májových MS v Česku zišiel. Klubová sezóna sa pre neho skončila už na konci februára, keď HK Soči, kde bude pôsobiť aj v budúcej sezóne, nepostúpil do play off KHL.

Lenže zrejme aj jeho osobné rozhodnutie prispelo k tomu, že v Ostrave bude chýbať. Slováci odštartujú boje v základnej B-skupine 10. mája, keď nastúpia proti Nemecku.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste
91 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #KHL #hokej #Michal Krištof #MS 2024 v hokeji #Klaudia Krištofová