Tréner druholigistu má na týždeň baráže kúpené letenky. Všetko je ešte otvorené, tvrdí

Momentka zo zápasu Komárno - Šamorín.
Momentka zo zápasu Komárno - Šamorín. (Autor: Karol Scholtz)
Titanilla Bőd|26. apr 2024 o 16:30

Druhá najvyššia súťaž sa dostáva do cieľovej rovinky.

BRATISLAVA. Do konca druhej najvyššej súťaže ostávajú štyri kolá a v hre o postup sú tri mužstvá. Lídrom je KFC Komárno so ziskom 61 bodov, nasleduje 1. FC Tatran Prešov, ktorý stráca päť bodov a na jeho chrbát dýcha s odstupom dvoch bodov najlepšie mužstvo jari, FC Petržalka.

Sportnet oslovil trénerov prvej trojice, aby zhodnotili doterajší priebeh sezóny a prezradili očakávania pred finišom.

KFC Komárno – 61 bodov

Počet bodov získaných na jar: 17

Zostávajúci program:

  • Púchov (doma)
  • Trebišov (vonku)
  • Petržalka (doma)
  • Dolný Kubín (vonku)

Komárno má jarnú bilanciu päť výhier, dve remízy, dve prehry. Zverenci Mikuláša Radványiho prehrali v priamej konfrontácii s Prešovom, no ich ďalšie straty bodov proti Malženiciam, Myjave a naposledy proti Považskej Bystrici ich súper nedokázal využiť.

Hrá sa ešte o dvanásť bodov a KFC vedie pred Tatranom o päť, čo je veľmi sľubná východisková pozícia.

„Vedeli sme, že nečaká nás ľahká jar. Pred štartom sme mali náskok sedem bodov, z toho ostalo päť. Matematika je jasná, ak vyhráme tri z nasledujúcich štyroch zápasov, tak nás nikto nemôže predbehnúť,“ vravel pre Sportnet tréner Radványi.

KFC nikdy nehral najvyššiu súťaž a väčšina hráčov v kádri nikdy nezažila takýto boj o postup. Aj to sa môže skrývať za tým, že efektivita Komárna v niektorých zápasoch nebola ideálna.

„V tejto fáze už rozhodujú hlavy. Aj u nás, aj u hráčov Prešova vidno, že futbalisti, ktorí v takejto situácii ešte neboli, ten tlak zvládajú ťažšie,“ doplnil Radványi.

Po prehre v Prešove zdôrazňoval, že mužstvo nesmie prepadnúť panike. „Domáci na začiatku oboch polčasov dali gól, ale herne sme podali dobrý výkon.

Platí to aj o ostatných zápasoch, v ktorých sme stratili body. Už 23 kôl sme na čele a je normálne, že každý tím sa chce vytiahnuť na lídra. Je to dobrá škola pre našich mladých hráčov,“ zdôraznil tréner Komárna. 

1. FC Tatran Prešov – 56 bodov

Počet bodov získaných na jar: 19

Zostávajúci program:

  • Trebišov (doma)
  • Petržalka (vonku)
  • Dolný Kubín (doma)
  • Humenné (vonku)

Prešov začal jarnú časť vynikajúco, vyhral prvé štyri zápasy, medzi nimi aj veľmi dôležitý priamy súboj s Komárnom. Potom však iba remizoval na pôde Slovana B a ďalšie dve stretnutia na ihriskách súperov prehral. Najprv v Šamoríne 1:2 a naposledy v Púchove 2:3.

Tieto prehry môžu mrzieť Prešovčanov o to viac, že v týchto kolách stratilo body aj Komárno, no namiesto toho, aby sa Tatran naň dotiahol, rozdiel medzi nimi sa ešte zvýšil o jeden bod. Zozadu sa navyše približuje rozbehnutá Petržalka.

„Nie sme spokojní s poslednými tromi zápasmi na ihriskách súperov, keďže sme nevyhrali ani jeden. Doma je všetko v poriadku, vyhrávame, ale vonku prišli sklamania,“ uviedol pre Sportnet tréner Tatrana Marek Petruš.

Za nepriaznivými výsledkami vidí najmä psychický tlak.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner druholigistu má na týždeň baráže kúpené letenky. Všetko je ešte otvorené, tvrdí