Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...

 Je sklamaný, ale rozhodnutie rešpektuje! Reč je o talentovanom hokejovom útočníkovi Daliborovi Dvorskom (18), ktorého si fanúšikovia ...
  • Zdroj: ivan kovac

Je sklamaný, ale rozhodnutie rešpektuje! Reč je o talentovanom hokejovom útočníkovi Daliborovi Dvorskom (18), ktorého si fanúšikovia želali, aby sa zapojil do záverečnej prípravy na májový šampionát v Česku, ale nikto z vedenia národného tímu útočníka kanadskej juniorky a kmeňového hráča St. Louis nekontaktoval.

FOTOGALÉRIA: Dvorský MS nejde

Ako hodnotíte sezónu v kanadskej juniorke, aj vrátane play-off ste nazbierali 98 kanadských bodov, vytvorili ste aj slovenský rekord…

O tom som nevedel, pretože to bolo spojené aj s play-off. No určite, že som mal šancu, aby som stovku urobil, ale nepodarilo sa (smiech). Napriek tomu hodnotím pôsobenie v kanadskej juniorke veľmi pozitívne, jediné, čo trošku mrzí, že sme vypadli už v 1. kole. To je play-off je už vabank, súper bol na nás veľmi dobre pripravený.

Čo vám ukázala prvá sezóna v zámorí?

Tak hlavne to bola pre mňa veľká skúsenosť. Myslím si, že som sa rýchlo adaptoval nielen na tamojší život, ale aj menšie ihrisko a samotný štýl hokeja.

Bývali ste v rodine?

Áno, mal som pridelenú rodinu, ktorá sa o mňa starala veľmi dobre, takže všetko fungovalo. Bolo o mňa dobre postarané.

Kedy ste prišli na Slovensko a čo vás teraz čaká?

Priletel som pred pár dňami a momentálne si dávam dva týždne oddych. Potom už začnem prípravu na nový ročník.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey na prvom tréningu.
Ramsay na MS zrejme nepočíta s mladíkmi zo zámoria, ako to vidia osobnosti: Vyzerali by sme ako... Zobraziť článok

Fanúšikovi asi veľmi želali, aby ste zabojovali o miesto na májovom seniorskom šampionáte v Česku, ale pozvánka neprišla. Kontaktoval vás niekto z reprezentácie?

Nikto som mnou z reprezentácie nekomunikoval. Rešpektujem ich rozhodnutie a chalanom želám na šampionáte všetko najlepšie, aby sa im darilo a dosiahli úspech.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});