Na hlavný obsah

MHD v Bratislave obnovila premávku, polícia vytláča demonštrantov z ciest

Došlo aj k menším stretom.

MHD v Bratislave obnovila premávku, polícia vytláča demonštrantov z ciest
Protestujúci blokovali mestskú hromadnú dopravu. Foto: TASR

Polícia začala po 20.00 h rozpúšťať protestné zhromaždenie a vytláčať protestujúcich z cestných komunikácií v okolí Hodžovho námestia, ktoré počas štvrtka (29. 7.) zablokovali. Dopravný podnik Bratislava (DPB) tiež obnovil bežnú premávku.

Protestujúcich z ciest začali vytláčať ťažkoodenci, podľa zverejnených videí došlo aj k menším stretom. S pomocou ťažkoodencov sa takisto podarilo uvoľniť zablokovaný autobus MHD v podjazde na Hodžovom námestí.

„Premávka je už obnovená v plnom rozsahu,“ informoval hovorca DPB Martin Chlebovec.

Podľa viacerých vyjadrení nie je vylúčené, že protest bude pokračovať aj v piatok (30.7.).

Primátor hlavného mesta SR Matúš Vallo verí, že štátna polícia sa na prípadné ďalšie protesty pripraví lepšie „a prejavenie názoru demonštrantov už nebude spojené s paralýzou mesta“.

V piatok sa v bratislavských uliciach popri proteste proti zvýhodňovaniu zaočkovaných uskutoční aj zhromaždenie Za očkované Slovensko. Predsedníčka mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS) Irena Bihariová povedala, že akcia má za cieľ povzbudiť očkovaných ľudí, ktorí svoje obavy a neistoty z vakcinácie prekonali, a prispeli tým k budovaniu kolektívnej imunity na Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko